16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σύμμαχος του Τραμπ ο νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο 51χρονος Ρεπουμπλικάνος Μάικ Τζόνσον από τη Λουιζιάνα ανακηρύχθηκε επίσημα νέος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο κ. Τζόνσον έλαβε 220 ψήφους έναντι 209 του Δημοκρατικού Χακίμ Τζέφρις.

Με την ψηφοφορία στο Καπιτώλιο για την εκλογή προέδρου, ολοκληρώθηκε μια περίοδος 22 ημερών κατά την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων έμεινε «ακέφαλη», μετά την καθαίρεση του Κέβιν Μακάρθι.

Ο Μάικ Τζόνσον, σύμφωνα με το BBC, θεωρείται ένθερμος συντηρητικός και πιστός στον Ντόναλντ Τραμπ. Mετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι τον βλέπουν ως έναν ρεαλιστή που θα διατηρήσει τις συντηρητικές αξίες.

«Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που τα πάει καλά με όλους και τον σέβονται πολύ», είπε στο CNN ο Ρεπουμπλικανός Κεν Μπακ.

Οι Δημοκρατικοί, ωστόσο, στέκονται στο γεγονός ότι ο Μάικ Τζόνσον είχε καταψηφίσει την έγκριση των εκλογικών αποτελεσμάτων το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου της Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος έπεσε θύμα των εσωκομματικών συγκρούσεων των Ρεπουμπλικανών. Η θητεία του διήρκεσε μόνο 269 ημέρες και ήταν η τρίτη πιο σύντομη στην αμερικανική ιστορία.

Οι μόνοι πρόεδροι του σώματος που παρέμειναν στο αξίωμα για λιγότερο χρόνο ήταν ο Τέοντορ Πομερόι, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος την τελευταία του ημέρα στην εξουσία το 1869, και ο Μάικλ Κερ, ο οποίος πέθανε ενώ ήταν στην εξουσία το 1876 μετά από 258 ημέρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό