21.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνελήφθη ο άνδρας, ο οποίος είχε προσαχθεί για τη φωτιά στην Σταμάτα, προχώρησαν οι αρχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Δ.Α.Ε.Ε. συνελήφθη ημεδαπός άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε δασική έκταση στην Σταμάτα του δήμου Διονύσου Αττικής.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στην Προκόνησο Σταμάτας, αλλά λόγω και του δυνατού αέρα πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια στη #Σταμάτα Αττικής.Σχετικό δελτίο τύπου θα βρείτε: https://t.co/2qf7CbTgT4 pic.twitter.com/UOFQSxiKFf

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 4, 2023

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, καθώς στο σημείο έσπευσαν και εθελοντες της Ροδόπολης, του Μαραθώνα και των γύρω περιοχών. Πολύ γρήγορα έφτασαν και τα εναέρια μέσα, ελικόπτερα και καναντέρ. Εστάλη μάλιστα προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούσαν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 18 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Γαλλία, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε ακόμη



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό