19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σύγχρονος Ροβινσώνας επιβίωσε στον Ειρηνικό με ωμά ψάρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Το αίσθημα της επιβίωσης δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή τον Τίμοθι Λίντσεϊ Σάντοκ. Αντιθέτως τον περιχαράκωσε κι έχοντας την ανεκτίμητη παρέα του σκύλου του, την Μπέλα, κατόρθωσε ν’ αντέξει για τρεις μήνες στα νερά του Ειρηνικού ωκεανού.

Τον περασμένο Απρίλιο ο 54χρονος Αυστραλός, κάτοικος Σίδνεϊ, είχε αποπλεύσει από τη μεξικανική πόλη Λα Πας με προορισμό τη Γαλλική Πολυνησία.

Το εγχείρημα ήταν πολύ φιλόδοξο ούτως ή άλλως, αλλά την ίδια στιγμή μια καταιγίδα το μετέτρεψε αυτομάτως σε εφιάλτη.

Παρασύρθηκε χωρίς συστήματα

Τα ηλεκτρονικά συστήματα έπαψαν να λειτουργούν, η επικοινωνία χάθηκε και συνδυαστικά με την κακοκαιρία στ’ ανοικτά το πληγωμένο καταμαράν του Σάντοκ παρασύρθηκε.

Αναγκαστικά και χωρίς άλλα μέσα, ο Σάντοκ όφειλε να κερδίζει συνεχώς χρόνο περιμένοντας κάποια βοήθεια. Η υπομονή ήταν το μοναδικό όπλο που είχε να επιστρατεύσει για ν’ αντέξει όσο χρειαζόταν.

Η Μπέλα ήταν η σταθερή συντροφιά που του χάριζε την απαιτούμενη δύναμη, ενόσω κι αυτός κι ο σκύλος του τρέφονταν με ωμά ψάρια από τον ωκεανό. Όσο μπορούσαν να πιάσουν. Για την καταπολέμηση της δίψας μάζευε και αποθήκευε βρόχινο νερό.

Καλά στην υγεία τους ναυαγός και σκύλος

Το μεξικανικό αλιευτικό τόνου τον εντόπισε σχεδόν 2 χιλιόμετρα από την πρώτη στεριά. Με συντονισμένες προσπάθειες το πλήρωμα τον προσέγγισε και τον περισυνέλεξε, ανεβάζοντας τον στο κατάστρωμα μαζί με τη συντροφιά του.

Un buque atunero de nuestra flota rescató a un náufrago australiano tras 3 meses en alta mar que se encontraba a más de 1200 millas de tierra. Gracias a la experiencia de la tripulación guiada por su Capitán Oscar Meza Oregón, recibió la atención médica, pic.twitter.com/YYJr5XH22u

— Grupomar® (@Grupomar) July 18, 2023

«Έχω περάσει μια πολύ δύσκολη δοκιμασία στη θάλασσα κι απλώς χρειάζομαι ξεκούραση και καλό φαγητό», ανέφερε εμφανώς καταβεβλημένος αλλά τουλάχιστον χαμογελαστός ο γενειοφόρος ναυαγός.

Συμπλήρωσε δε πως κόντρα σε όσα πέρασε όλο αυτό το διάστημα «είμαι καλά στη υγεία μου» – όπως εξάλλου επιβεβαιώθηκε από τις πρόχειρες εξετάσεις (πίεση, σφυγμοί) που του έγιναν εν πλω και έως ότου μεταφερθεί σε κάποια κλινική.

Η Μπέλα, η σκυλίτσα του Σάντοκ, είχε επίσης ανάγκη από φροντίδα μετά από μια τέτοια τρίμηνη περιπλάνηση. Άπαντες, ως όφειλαν, έπεσαν πάνω της.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό