18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σύγκριση και όχι σύγκρουση επιμένει η ΝΔ – Στο επίκεντρο τα προγράμματα και η συνέπεια λόγων και πράξεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Κορωνίδα στην επιχειρηματολογία της ΝΔ περί συνέπειας λόγων και πράξεων της γαλάζιας παράταξης αποτελούν τα πεπραγμένα της τετραετούς διακυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις το 2019

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Με το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ συνεχώς να αυξάνεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχεδόν δύο εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες, η ΝΔ επιμένει στη στρατηγική της θετικής ατζέντας έναντι της όξυνσης και της πόλωσης. Πειραιώς και Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι αυτό προτιμούν και οι πολίτες στη μακρά προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα, επιλέγοντας τη σύγκριση από τη σύγκρουση, όπως από την πρώτη στιγμή επέλεξε να προτάξει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τη θετική ατζέντα με έμφαση στην οικονομία, τη συνέπεια λόγων και πράξεων και τη σταθερότητα θέσεων και προτάσεων που αυτόματα ενισχύουν και τη σταθερότητα της χώρας, προέταξε ο πρωθυπουργός και κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, συνοψίζοντας τα μηνύματα και τις θέσεις της παράταξή του που επικοινωνεί όλο αυτό το διάστημα κατά τις περιοδείες του και ομιλίες τους ανά την Ελλάδα.

Κορωνίδα στην επιχειρηματολογία της ΝΔ περί συνέπειας λόγων και πράξεων της γαλάζιας παράταξης αποτελούν τα πεπραγμένα της τετραετούς διακυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις το 2019 και με “πάτημα” τη συνέπεια αυτή, αντιπαραβάλει τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με όσα έταζε προεκλογικά το 2015 και το τι έπραξε τελικά. Μία τακτική στην οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στην παρούσα προεκλογική περίοδο “τάζοντας τα πάντα στους πάντες” όπως σχολίαζαν. Στο κάδρο της σύγκρισης, η ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και από τη χθεσινή του συνέντευξη βάζουν πλέον εμφατικά τα προγράμματα των δύο μεγάλων κομμάτων, χαρακτηρίζοντας από τη μια ρεαλιστικό το πρόγραμμα της ΝΔ και ανεφάρμοστο και κοστοβόρο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη συχνότητα του STAR κάλεσε μέχρι και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ως ανεξάρτητος φορέας, να κοστολογήσει το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου, για να αποδείξει του λόγου το αληθές. “Ένας τρόπος υπάρχει μόνο να λυθεί αυτή η απορία που μπορεί να υπάρχει και αυτό είναι να βρεθούν τρεις ανεξάρτητοι οικονομολόγοι, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής να κοστολογήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς το κοστολογούμε παραπάνω από 80 δισεκατομμύρια σε ορίζοντα τετραετίας.

Γιατί; Διότι προσέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δύο γραμμές, όπου είπε ότι θα δώσει 5% και 7% του ΑΕΠ για δαπάνες υγείας και παιδείας, που τίναξαν ουσιαστικά την μπάνκα στον αέρα” είπε χαρακτηριστικά. Λίγες μέρες πριν, σε άλλη του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι “τα μισά από αυτά που λέει, αν ήθελε να τα κάνει, η χώρα θα χρεοκοπούσε σε ένα μήνα”.

Στον αντίποδα, για το πρόγραμμα της ΝΔ ο πρωθυπουργός τόνισε πως “οι πολίτες περιμένουν από εμάς λύσεις. Αυτό εδώ είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το έχουμε κοστολογήσει πολύ καλά, το έχουμε δουλέψει, το έχουμε παρουσιάσει. Είναι το απαύγασμα, αν θέλετε, της δικιάς μου προσωπικής εμπειρίας τέσσερα χρόνια. Οραματίζομαι και μπορώ να υλοποιήσω μία σειρά από πολιτικές που θα κάνουν την Ελλάδα καλύτερη στην ανάπτυξη, στην υγεία -στην οποία δίνω πολύ μεγάλη έμφαση- στην κοινωνική πολιτική, στην άμυνα, στη μετανάστευση, στο περιβάλλον” σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, και με στόχο να πετύχει τη σύγκριση που επιδιώκει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους πολίτες “να συγκρίνουν, να κρίνουν και να εγκρίνουν στην κάλπη πλέον ποια πολιτική δύναμη τελικά μπορεί να πάει την Ελλάδα με ασφάλεια, σταθερά και τολμηρά μπροστά” που είναι ένα από τα συνθήματα που προτάσσει η Πειραιώς.

Αυτό άλλωστε είναι και το διακύβευμα της κάλπης της 21ης Μαΐου, “αν η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει μπροστά, αν θα κάνει τα απαιτούμενα άλματα για να γίνει Ευρώπη σε όλα τα πεδία ή θα επιστρέψει σε πειραματισμούς που αποδείχθηκαν καταστροφικοί και κόστισαν πολύ στην κοινωνία, σε πειραματισμούς που μας κράτησαν συνολικά ατομικά και συλλογικά πίσω”.

Στην Πειραιώς πάντως εκτιμάται ότι απέναντι στη θετική πρόταση της ΝΔ, τοποθετείται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δείχνει “πίσω ολοταχώς” και βασίζεται στη λογική “όχι σε όλα και ναι στο τίποτα”.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο , μετρήθηκαν 80 εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ “που απλά υπόσχονται πολιτικές που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση. Πολιτικές που ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην υποκρισία του, καταψήφισε τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλοντάς τες. Καμιά δημιουργικότητα καμία προσπάθεια να κρύψουν την ένδεια δικών τους ιδεών αλλά και τη διγλωσσία τους” παρατήρησε.Επιπλέον, ενισχύοντας την επιχειρηματολογία της ΝΔ ότι υπάρχει καταγεγραμμένη ασυνέπεια λόγων και πράξεων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σχολίασε ο κ. Σκέρτσος “Μετρήσαμε 18 δεσμεύσεις που θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί το 2015-2019 αλλά δεν έγιναν ποτέ. Η ίδια ομάδα πολιτικών στελεχών υπό τον κ. Τσίπρα, με τις ίδιες ικανότητες και ιδέες έρχονται και μας λένε σήμερα, 4 χρόνια μετά ότι θα υλοποιήσουν όσα ξέχασαν ή δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν όταν κυβερνούσαν”.

Με τις διαπιστώσεις αυτές, κατά τη ΝΔ τίθενται αυτομάτως πλέον το ερώτημα γιατί και στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο οι πολίτες να πιστέψουν τις υποσχέσεις της Κουμουνδούρου. “Γιατί να τους πιστέψουμε ότι θα επαναφέρουν τη 13η σύνταξη και από που θα χρηματοδοτήσουν τις δαπάνες; Γιατί δεν έδωσαν καμία αύξηση στους υγειονομικούς την περίοδο διακυβέρνησης τους και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το περίφημο «μαξιλάρι» και η άγρια υπερφορολόγηση; Γιατί δεν έτρεξαν με ταχείς ρυθμούς οι ΑΠΕ στα 4 χρόνια διακυβέρνησης τους αντιθέτως ήταν κολλημένες, γιατί δεν έγινε τίποτα στις μονάδες διαχείρισης αποβλήτων;” αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε κάθε περίπτωση, το ίδιο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει κατά τη ΝΔ αυτά που του καταλογίζει, ότι δηλαδή όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ “απλά δεν γίνονται διότι δεν το επιτρέπει ούτε η οικονομική, ούτε η μαθηματική ούτε και καμία άλλη λογική. Το οικονομικό του πρόγραμμα κοστίζει τελικά μετά από συνεχείς αναθεωρήσεις προς τα πάνω -σε διαδοχικές ομιλίες του κ. Τσίπρα- 83 δισ. ευρώ στην τετραετία, περίπου 20-21 δισ. ευρώ ετησίως που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα χρεοκοπία, εποπτεία, φτώχεια και διεθνή αναξιοπιστία. Έχουμε έναν κατάλογο με τουλάχιστον 10 εμβληματικά ανέφικτες υποσχέσεις που απλά επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξεφύγει από τον κακό του εαυτό που τάζει λαγούς με πετραχήλια αλλά στο τέλος κάνει τα αντίθετα”. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό