18.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Σόου» Πόνσε για την πεντάρα της ΑΕΚ στο Περιστέρι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τον Ατρόμητο, δείχνοντας ότι ξεπέρασε το «σοκ» του αποκλεισμού από τον Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας. Η «Ένωση» ήταν απόλυτα κυρίαρχη, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το 5-0 στο Περιστέρι, για την 19η αγωνιστική της Super League.

Η «Ένωση» με το… καλησπέρα άνοιξε το σκορ. Ο Πήλιος έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη του Ασεβέδο, με τον Εζέκιελ Πόνσε να υποδέχεται τη μπάλα και να πατάει περιοχή, εκτελώντας με τέλεια με το αριστερό. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και επέβαλλε τον ρυθμό της, με τον Ατρόμητο να αδυνατεί να αναπτυχθεί. Στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης ο Πόνσε εκτέλεσε ξανά, «γράφοντας» το 2-0. Ο Γκατσίνοβιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Αργεντίνος ξέφυγε από τον Τζαβέλλα και με προβολή διπλασίασε τα τέρματα της «Ένωσης».

Οι παίκτες του Σάσα Ίλιτς ήταν εμφανώς σοκαρισμένοι με τα δύο τέρματα που δέχθηκαν τόσο νωρίς στο ματς. Ο «εφιάλτης» για τον Ατρόμητο συνεχίστηκε, με την ΑΕΚ να έχει συνεχώς το πόδι πατημένο στο γκάζι. Στο 35′ ο Κάλενς ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη τερμάτων της ομάδας του. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Κούντε και στρώθηκε στον Περουβιανό που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Ο Ατρόμητος σιγά σιγά πήρε μέτρα και εμφανίστηκε κάπως πιο απειλητικός, ενώ, και στην άμυνα έβρισκε τρόπους να «μπλοκάρει» την ΑΕΚ. Ως το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει ένα γκολ ψυχολογίας και πήγε στα αποδυτήρια με το «μηδέν».

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε σε σχέση με το πρώτο. Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο και ο Ατρόμητος έψαχνε τρόπους να φανεί απειλητικός. Στο 57ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή. Οι παίκτες του Ίλιτς αναπτύχθηκαν όμορφα από αριστερά, ο Αντζιέλσκι έκανε το γύρισμα, αλλά ο Γκατσίνοβιτς πρόλαβε τον Γιουμπιτάνα πριν εκτελέσει.

Στο 58′ ο Άμραμπατ μοίρασε στον Ρότα από δεξιά, ο Πόνσε σούταρε, ο Τσιντώτας σε πρώτο χρόνο τον σταμάτησε, αλλά ο παίκτης της «Ένωσης» πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για να κάνει χατ-τρικ. Στο 67ο λεπτό, ο Πήλιος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιόνσον πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για να πετύχει το τελικό 5-0.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ, Πόνσε

Ατρόμητος: Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Γκονθάλεθ, Κουέν, Γιουμπιτάνα, Βέργος, Βαλένσια

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό