23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Σόου» Ναν και νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR που… δείχνει τετράδα

Ειδήσεις Ελλάδα

 Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν είχε καμία διάθεση να χαλάσει το εξαιρετικό του σερί στο ΟΑΚΑ, σε ματς της Euroleague. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 74-63 της Φενέρμπαχτσε και πήγαν το ρεκόρ τους σε 16-10. Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, που κρατάει σε ρυθμούς τετράδας την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κέντρικ Ναν, καθώς τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 μπλοκ. Εξαιρετικοί και οι Ματίας Λεσόρ (11 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ) και Τζέριαν Γκραντ (9 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έφτασε τις 6 σερί εντός έδρας νίκες και δείχνει ότι έχει μία από τις πιο «καυτές» έδρες στη διοργάνωση.

Το ματς:  

Προβλήματα στο επιθετικό κομμάτι αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός AKTOR στο πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Οι «πράσινοι» είχαν μόλις 13 πόντους, εκ των οποίων οι 5 είχαν έρθει από εύστοχες βολές. Στα δίποντα το ποσοστό ήταν 10% με (1/10), ενώ στα τρίποντα 2/5 (40%).

Η Φενέρ είχε εκμεταλλευτεί τους χώρους που έβρισκε και με 8/10 δίποντα είχε μπορέσει να πάρει το προβάδισμα με 21-13. Ο Νικ Καλάθης (που έφτασε και τις 2000 ασίστ στη διοργάνωση), ήταν αυτός που είχε ξεχωρίσει με 6 πόντους, 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Eurokinissi

Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Από την αρχή το «τριφύλλι» έδειξε τις επιθετικές του διαθέσεις και ότι θέλει να πάρει το προβάδισμα. Το σύνολο του Αταμάν, ξεκίνησε βελτιώνοντας τα ποσοστά του στα δίποντα. 

Με μεγάλα σουτ των Καλαϊτζάκη, Βιλντόσα και Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός AKTOR, έκανε ένα τρομερό σερί 11-0 στα τελευταία λεπτά της περιόδου και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 38-30. Το «τριφύλλι» είχε 8/9 βολές, ενώ στα δίποντα, είχε φτάσει το 46% με 12/26.

Ρόλο προφανώς για αυτό το προβάδισμα έπαιξε και η άμυνα, μιας και η Φενέρμπαχτσε έβαλε μόλις 9 πόντους. Ο Τζέριαν Γκραντ και ο Λούκα Βιλντόσα ήταν πρώτοι σκόρερ με 7 πόντους, ενώ 6 είχε ο Ματίας Λεσόρ και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Το δεύτερο μέρος 

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε βρει τρόπο τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να κρατήσει ψηλά τη διαφορά. Κύριος πρωταγωνιστής ο Ματίας Λεσόρ, ο οποίος έμοιαζε ένας μόνιμος… πονοκέφαλος για τη Φενέρ και συγκεκριμένα τον Σανλί που τον μάρκαρε.

Η διαφορά είχε φτάσει μέχρι και τους 15 πόντους, ωστόσο το «τριφύλλι» μπόρεσε να τελειώσει το δεκάλεπτο με 57-47. Ο Κέντρικ Ναν και ο Ματίας Λεσόρ ήταν αυτοί που οδηγούσαν επιθετικά την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Eurokinissi

Η Φενέρμπαχτσε που δεν έδειχνε διατεθειμένη να τα παρατήσει, πίεζε αρκετά τα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει τους 5 (στο 59-54). Ο Παναθηναϊκός AKTOR προσπαθούσε να βρει επιθετικές λύσεις, κυρίως με τον Ναν.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο «σταρ» του αγώνα, έχοντας τους περισσότερους πόντους, με τον ίδιο να είχε 22 πόντους. Το «τριφύλλι» αν και πιέστηκε, μπόρεσε άνετα να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα, με αποτέλεσμα να φτάσει στη νίκη με 74-63.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό