18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σόου Μιλέι στο Νταβός: «Ζήτω η ελευθερία, διάολε!…»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα επαναστατικό…σόου επεφύλαξε στους συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικών Φόρουμ του Νταβός ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι. 

Ο Μιλέι στην ομιλία του ξιφούλκησε κατά της κρατικής παρέμβασης στην οικονομία και κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφώνησε: «Το κράτος δεν είναι η λύση, είναι το ίδιο το πρόβλημα. Εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της ιστορίας. Ζήτω η ελευθερία, διάολε!…»

🇦🇷 MILEI TO WEF: “LONG LIVE FREEDOM, DAMMIT!”

“THE STATE IS NOT THE SOLUTION. The state is the problem itself. You are the true protagonists of this story! Long live freedom, dammit!”

Source: World Economic Forum 2024, Davos https://t.co/RypD4VUrfL pic.twitter.com/8tiqb26W01

— Mario Nawfal (@MarioNawfal) January 17, 2024

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, στο πρώτο επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό από την ημέρα που ορκίστηκε,  με σκληρή γλώσσα κάλεσε τους ηγέτες της παγκόσμιας οικονομίας να απορρίψουν τις λογικές του σοσιαλισμού και να στηρίξουν τις ελεύθερες αγορές και τον καπιταλισμόγια να μπει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια…

Στην Αργεντινή πάντως η κατάσταση είναι απολύτως τεταμένη μετά από τις ανακοινώσεις του για βαθιές περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό. Συνδικάτα και πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη λιτότητα, με τον Χαβιέρ Μιλέι να κρατά σκληρή στάση και να προειδοποιεί με περαιτέρω περικοπή επιδομάτων όλους όσοι προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, αυτή τη στιγμή ο πληθωρισμός στην Αργεντινή τρέχει με ποσοστό 210% – που είναι και τα υψηλότερο εδώ και τριάντα χρόνια.  

NEW: President of Argentina Javier Milei demolishes socialism in front of a bunch of socialists at the World Economic Forum.

🔥🔥🔥

“I’m here to tell you that the western world is in danger and it is endangered because those who are supposed to have to defend the values of the… pic.twitter.com/Bcnq3V94mO

— Collin Rugg (@CollinRugg) January 17, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό