16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων έχασε εισόδημα λόγω «pingdemic»

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων του Ηνωμένου Βασιλείου οι οποίοι χρειάστηκε να απομονωθούν τον περασμένο μήνα καθώς ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα Co-19, με βάση το σύστημα «pingdemic», έχασαν εισόδημα.

Έρευνα εθνικής εμβέλειας διαπίστωσε ότι το 31% από τους 946 ερωτηθέντες πληρώθηκαν λιγότερα χρήματα μεταξύ 9 και 16 Αυγούστου. Το ποσοστό αυτό ήταν στο 28% την περίοδο μεταξύ 28 Ιουνίου και 3 Ιουλίου.

Το app του βρετανικού συστήματος υγείας ουσιαστικά ειδοποιεί κάποιον ότι έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού και οφείλει να παραμείνει σε απομόνωση.

Το σύστημα που ονομάστηκε «pingdemic» επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους το καλοκαίρι καθώς η κυβέρνηση προσπαθούσε να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού και της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

«Παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της αυτοαπομόνωσης στην ψυχική υγεία και το εισόδημα, είναι κρίσιμο να συνεχίσουν να τηρούν οι άνθρωποι που πρέπει τους κανόνες αυτοαπομόνωσης, προκειμένου να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να διατηρηθούν οι άνθρωποι ασφαλείς», δήλωσε ο Tim Gibbs από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

Πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι η αυτοαπομόνωση είχε αρνητική επίδραση στην ευημερία και την ψυχική τους υγεία. Η συμμόρφωση, ωστόσο, παραμένει υψηλή με το 88 % να «τηρεί πλήρως» τους κανόνες απομόνωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό