Home Auto • Moto Σχεδόν έτοιμο το Polestar 3

Σχεδόν έτοιμο το Polestar 3

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε λίγες ημέρες θα κλείσουμε έναν χρόνο από τότε που το Polestar 3 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του και ενώ η παραγωγή ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στα μέσα του 2023, αυτό δεν συνέβη και η σουηδική εταιρία ανακοινώνει τώρα ότι το μεγάλο SUV έχει ολοκληρώσει την… καυτή φάση των δοκιμών του και πλησιάζει στην παραγωγή. Καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου σχεδόν, πρωτότυπα Polestar 3 διάνυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο όχι μόνο την επιβεβαίωση της λειτουργίας του κινητήριου συνόλου και όλων των υποσυστημάτων του αυτοκινήτου αλλά και την βελτιστοποίηση του συστήματος κλιματισμού σε ένα από τα θερμότερα κλίματα στον πλανήτη.
Η ομάδα κινήθηκε με τα Polestar 3 τόσο στις μεγαλουπόλεις του Dubai και του Abu Dhabi όσο και στις ερήμους γύρω από αυτές, σε θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 50 βαθμούς Κελσίου ώστε να εξασφαλιστεί ότι το επερχόμενο μοντέλο λειτουργεί υποδειγματικά ακόμα και σε ακραία κλίματα όπως αυτά της Αραβίας. Είμαστε απολύτως σίγουροι πως το ίδιο συνέβη και στο άλλο άκρο του… θερμομέτρου με δοκιμές σε πολικές συνθήκες καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο μπορεί να φανταστεί κανείς καθώς οι σουηδοί φημίζονται για τις διεξοδικές δοκιμές τους.

Να θυμίσουμε ότι το Polestar 3 είναι ένα μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά προσφέρουν 489 ίππους και 840 Nm ροπής ή 517 ίππους και 910 Nm ροπής με το προαιρετικό “Performance Pack”. Οι κινητήρες αντλούν ενέργεια από μία μπαταρία 111 kWh που σύμφωνα με εκτιμήσεις παρέχει αυτονομία 610 χιλιομέτρων και μπορεί να φορτίσει με έως και 250 kW ενώ η ενεργή αερανάρτηση διπλού θαλάμου και το πανίσχυρο σύστημα πέδησης της Brembo ολοκληρώνουν το πακέτο των μηχανικών. Στον τομέα της τεχνολογίας, το “3” διαθέτει τον Nia Drive υπολογιστή για τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, που συνδυάζεται με 5 radar, 5 εξωτερικές κάμερες και 12 αισθητήρες υπερήχων ενώ για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση χρησιμοποιείται η Snapdragon Cockpit Platform με λογισμικό Android Automotive που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Google. Οι υποψήφιοι πελάτες μπορούν να περιεργαστούν το νέο μοντέλο σε επιλεγμένες τοποθεσίες στις 27 αγορές όπου θα είναι διαθέσιμο ενώ οι παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει με τιμή που ξεκινά από τα €89.900  για την standard έκδοση και τα €96.500 για την έκδοση με το Performance Pack.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version