Home Auto • Moto Bentley Batur Convertible – Ανοιχτή, σπάνια και πανάκριβη!

Bentley Batur Convertible – Ανοιχτή, σπάνια και πανάκριβη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από δύο χρόνια περίπου η Bentley παρουσίασε στον κόσμο την ναυαρχίδα της, την Batur. Το όνομα προέρχεται από μία λίμνη-κρατήρα στο Bali της Ινδονησίας αλλά αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία όσο αυτό που αντιπροσωπεύει το μοντέλο για την αγγλική εταιρία. Η Batur είναι ένα δείγμα γραφής των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων της ιστορικής Mulliner και ταυτόχρονα, ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στον εμβληματικό W12 βενζινοκινητήρα. Όμως η Bentley έκρυβε ένα ακόμα χαρτί στο μανίκι της καθώς τώρα παρουσιάζει στον κόσμο την Batur Convertible – το αποκορύφωμα του open-top grand touring αν και θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλων για την… ποσότητα του grand touring που θα κάνουν οι τυχεροί και ιδιαιτέρως πλούσιοι ιδιοκτήτες της δεδομένου ότι κάθε ένα παράδειγμα θα κοστίζει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ θα κατασκευαστούν μόλις 16 αυτοκίνητα!

Όπως και η coupe αδερφή της, έτσι και η Batur Convertible είναι ένα είδος παράγωγου της Continental GT και όπως η coupe αδερφή της, έτσι και αυτή θα είναι ένα από τα τελευταία μοντέλα της Bentley που θα εξοπλίζεται με το 6-λιτρο, twin-turbo, W12 θηρίο και πιο συγκεκριμένα, την ισχυρότερη εκδοχή του που προσφέρει απλόχερα 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Η αγγλική μάρκα δεν κάνει λόγο για επιδόσεις και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα να ανέφερε λεπτομερώς τα νούμερα για τα οποία είναι ικανή η Batur Convertible δεν θα είχε απολύτως καμία διαφορά στον τρόπο που την βλέπουμε ή στο αν θα πουληθούν τα 16 αυτοκίνητα που είναι προγραμματισμένα να κατασκευαστούν. Για χάρη της συζήτησης όμως, ας πούμε ότι η Batur Convertible δεν θα είναι σημαντικά πιο αργή από την coupe που ολοκληρώνει το σπριντ στα 100 km/h σε 3.4 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα της είναι 336 km/h.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δεν θα υπάρχουν δύο όμοιες Bentley Batur Convertible. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης είναι πρακτικά ανεξάντλητες καθώς όπως αναφέρει η εταιρία, ο μοναδικός περιορισμός είναι  φαντασία των πελατών. Αυτοί θα κληθούν να επιλέξουν το χρώμα και το υλικό για “πρακτικά κάθε επιφάνεια” όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Bentley ενώ υπάρχουν ατελείωτες επιλογές όσον αφορά στα γραφικά, το φινίρισμα αλλά και το design του αυτοκινήτου. Η εταιρία παρέχει τις βασικές γραμμές και από εκεί και πέρα η μορφή που θα πάρει αυτός ο λευκός καμβάς εξαρτάται αποκλειστικά από τις επιθυμίες του πελάτη. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την υφασμάτινη οροφή αλλά και για το ταμπλό που μπορεί να διακοσμηθεί με 3D εκτυπωμένα στοιχεία σε rose gold.

Με πιο απλά λόγια, η Bentley Batur Convertible είναι ένα tour de force. Μία ζωντανή επίδειξη. Ένα υπερπολυτελές ανοιχτό grand tourer για πολύ λίγους με πολύ μεγάλους λογαριασμούς. Είναι επίσης μία πρόγευση για τα μελλοντικά μοντέλα της αγγλικής μάρκας αλλά προς το παρόν, ας απολαύσουμε αυτό που έχουμε μπροστά μας χωρίς να ανησυχούμε για το μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version