20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Σχέδιο επιστροφής αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανεξάρτητα από το εάν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ή όχι – Πώς θα καταβληθούν τα ποσά ποσά από 800 έως περίπου 3.300 ευρώ στους δικαιούχους

Σχέδιο για πληρωμή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα από το εάν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ή όχι, φέρεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Οι συνταξιούχοι αναμένουν να λάβουν ποσά από 800 έως περίπου 3.300 ευρώ για το 11μηνο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016, από τις περικοπές των επικουρικών και την κατάργηση των δώρων. Το πιθανότερο ενδεχόμενο σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», προβλέπει τα αναδρομικά συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ να δοθούν σε δόσεις σε βάθος τετραετίας ή πενταετίας, αρχής γενομένης από το 2024. Η ρύθμιση αυτή θα σταθμιστεί από το οικονομικό επιτελείο, ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο και θα συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιστροφή των αναδρομικών θα είναι μια από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο πεδίο των παροχών προς τους συνταξιούχους για την επόμενη τετραετία. Στο πακέτο των ενισχύσεων θα είναι η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος της προσωπικής διαφοράς, η μείωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και η ετήσια καθιερωμένη αύξηση των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται πως τα αναδρομικά που επιδίκασε αμετάκλητα το ΣτΕ με την πρόσφατη απόφασή του σε όσους συνταξιούχους κατέθεσαν αγωγές έως τις 31-7-2020 αφορούν:

– Μειώσεις επικουρικών συντάξεων και επιδομάτων εορτών και θέρους επικουρικών συντάξεων της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016.

– Επιδόματα εορτών και θέρους κύριων συντάξεων, της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαΐου 2016.

– Τόκους (6% έως τον Απρίλιο του 2019 και 3% στη συνέχεια) επί των ποσών που επιστράφηκαν στις κύριες συντάξεις και επί των ποσών που θα πάρουν τώρα για τις επικουρικές και τα επιδόματα εορτών και θέρους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό