20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σχέδιο για μπλόκο σε Κασσιδιάρη που «φλερτάρει» με το ελληνικό κόμμα «ΤΡΑΜΠ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κυβερνητικές κεραίες είναι στραμμένες προς τέσσερις κατευθύνσεις για το μέτωπο που αφορά στην παρουσία των Σπαρτιατών στην επερχόμενη ευρω-κάλπη αλλά και στη ρελάνς που ενδεχομένως επιχειρήσει να κάνει ο έγκλειστος, Ηλίας Κασσιδιάρης προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στις εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς παρακολουθούν διακριτικά όλες τις εξελίξεις και αξιολογούν τις πληροφορίες που διακινούνται, σύμφωνα με τις οποίες ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης, έχει βρει τον «νέο Στίγκα», προκειμένου να μπει στην προεκλογική κούρσα.

Τις τελευταίες ημέρες άλλωστε κυκλοφορεί έντονα το σενάριο ότι το πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου έχει ρίξει γέφυρες στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα Ελλάδος «ΤΡΑΜΠ» το οποίο στις εκλογές του Ιουνίου του, πήρε την εικοστή ένατη θέση στην κατάταξη της επικράτειας, με συνολικά μόλις τρεις ψήφους στις περιφέρειες Λέσβου, Ημαθίας, και Δυτικού Τομέα Αθηνών. Στην αναμέτρηση μάλιστα της 21ης Μαΐου, δεν ανιχνεύτηκε καθόλου το αποτύπωμα της εκλογικής απήχησης του κόμματος για το οποίο, οι εν Ελλάδι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, έχουν δημόσια δηλώσει ότι δεν έχε την παραμικρή σύνδεση μαζί τους.

Από την Κυριακή πάντως, στην κυβέρνηση έχουν σταθερά στραμμένη την προσοχή τους στη διαδικασία που ξεκίνησε για την υποβολή των συνδυασμών και των υποψήφιων στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, η οποία με βάση τις προβλέψεις του νόμου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως στις 19 Απριλίου. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, στις 20 Απριλίου κατατίθενται οι ενστάσεις των κομμάτων, ενώ η οριστική ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως στις 24 του μήνα.

Σε αυτό το πεδίο μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι στη Νέα Δημοκρατία εξετάζουν την επιλογή της ένστασης. Όπως έλεγε κυβερνητικός αξιωματούχος στον Flash.gr, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί μια επανάληψη της κοινής δράσης με το ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε και στην προεκλογική περίοδο του 2023. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν στραμμένες τις κεραίες προς όλες τις διαδικασίες και αναμένουν με ενδιαφέρον εάν την κρίση του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη του ευρω-συνδυασμού των Σπαρτιατών, θα επηρεάσει η παραγγελία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργίας Αδειλίνη, για άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των έντεκα βουλευτών του κόμματος του Βασίλη Στίγκα.

Στις ευρωεκλογές με όρους εθνικής κάλπης

Σε κάθε περίπτωση σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς, μετά το επετειακό συνέδριο και με δεδομένο ότι απομένουν πενήντα οκτώ ημέρες έως στις ευρωεκλογές, έχει αλλάξει επίπεδο η ταχύτητα για την υλοποίηση της καμπάνιας του κόμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το σάλπισμα που έδωσε από το Ζάππειο για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, θα βρεθεί στα Δωδεκάνησα, όπου στις εθνικές εκλογές, οι δυνάμεις που κατέγραψε, με το 46,97%, αποτέλεσαν το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό που συγκέντρωσε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σε Ρόδο και Τήλο όπου επίσης το κοντέρ έγραψε πάνω από 40%, και το απόγευμα μάλιστα θα μιλήσει σε κομματικά στελέχη και κατοίκους στο κέντρο του νησιού των Ιπποτών. Στη νέα εξόρμηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης  αναμένεται να δώσει έμφαση στα χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης που έχουν οι επερχόμενες ευρωεκλογές.

Γι’αυτό και από το Ζάππειο, ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τους προβολείς του συνεδρίου στα σκληρά διλήμματα που έχει βάλει πάνω από την κάλπη του Ιουνίου, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι τις βλέπει «ως πολιορκητικό κριό, για να κλονιστεί η πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό και να παραμορφωθεί η πολιτική εντολή» που έλαβε η κυβέρνηση του στις βουλευτικές εκλογές.

«Έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς και περιπέτειες σε αυτή τη συγκυρία;» ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε ότι: «Δεν επιτρέπεται αποχή, αδράνεια, αδιαφορία. Μηνύματα αδιαφορίας πρέπει να μεταφραστούν σε μηνύματα προοπτικής, συνέπειας και δημοκρατίας». Ο Πρωθυπουργός άλλαξε πίστα σε αυτήν την στρατηγική με την αναφορά του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, το οποίο, «πίσω από τον τίτλο και τα ονόματα» εκτός από τις δεσμεύσεις, «Κρύβεται και το δικό μου όνομα. Τη χρειάζομαι αυτή τη δύναμη στη διαπραγμάτευση και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη Δωδεκάνησο αναμένεται να ανοίξει τον κύκλο των διαδοχικών επισκέψεων του στο βορρά, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μπορεί να πληγώσει εκλογικά τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι αυτήν την Τρίτη θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό