22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

«Σφαγή 40 νηπίων σε χωριό» υποστηρίζουν Ισραηλινοί στρατιώτες

Ειδήσεις Ελλάδα

Άμαχοι και μωρά παιδιά, είναι τα μεγάλα θύματα της αιματηρής σύγκρουσης μεταξύ Χαμάς- Ισραήλ. Μία είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου προκαλεί αποτροπιασμό. Σύμφωνα με όσα ισχυρισμούς στρατιωτών στο CNN, οι τρομοκράτες της Χαμάς σφαγίασαν τουλάχιστον 40 βρέφη και παιδιά κατά την επιδρομή τους  στο Kfar Aza – ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα  το οποίο είχαν καταλάβει για δύο ημέρες.

O Ισραηλινός στρατός, oταν ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού και ήρθε αντιμέτωπος με εικόνες φρίκης.

Πάντως επισήμως,το IDF ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί και δεν θα μπει σε λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκοτώθηκαν 

Μιλώντας από τον τόπο του λουτρού αίματος, η δημοσιογράφος του i24News Nicole Zedek δήλωσε ότι ένας στρατιώτης της είπε ότι βρήκαν γυναίκες και “μωρά με κομμένα κεφάλια”.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ολόκληρες οικογένειες κάηκαν ζωντανές στα σπίτια τους και πυροβολήθηκαν.

Σύμφωνα με την  Zedek: «κρεβατάκια και τα καροτσάκια εγκαταλείφθηκαν στους δρόμους καθώς οι τρομοκρατημένες οικογένειες έτρεχαν να ξεφύγουν από τους τρομοκράτες που έκαναν επιδρομή στο χωριό σε “κύματα”, κάθε 20 λεπτά, ζώντας για 48 ώρες αγωνίας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ απάντησαν σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου i24 κατά το οποίο ορισμένα από τα στρατεύματα που έφτασαν στο Κφαρ Αζά διαπίστωσαν ότι είχαν διαπραχθεί τρομερές φρικαλεότητες σε βάρος των θυμάτων.

ΟΗΕ: Σαφείς ενδείξεις για εγκλήματα πολέμου

Υπάρχουν ήδη «σαφείς αποδείξεις» ότι εγκλήματα πολέμου μπορεί να έχουν διαπραχθεί στην τελευταία έκρηξη βίας στο Ισραήλ και τη Γάζα, δήλωσε το συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ που κάλεσε όλους όσοι έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και έχουν βάλει στόχο αμάχους να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

i24NEWS Correspondent @Nicole_Zedek reports from Kibbutz Kfar Aza, a quarter-mile from the Gaza border, and recounts the atrocities that were committed in the small community which remains an active scene as soldiers clear booby traps and recover the bodies of dozens of victims pic.twitter.com/J4ZfWZQYHp

— i24NEWS English (@i24NEWS_EN) October 10, 2023

Όπως αναφέρεται, έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για «εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από όλες τις πλευρές».

«Οι αναφορές ότι ένοπλες ομάδες από τη Γάζα έχουν πυροβολήσει εκατοντάδες άοπλους πολίτες είναι αποτρόπαιες και δεν γίνονται ανεκτές. Η λήψη ομήρων αμάχων και η χρήση αμάχων ως ανθρώπινων ασπίδων είναι εγκλήματα πολέμου», τονίζεται.

«Συλλογική τιμωρία»

Η επιτροπή δήλωσε επίσης ότι «ανησυχεί σοβαρά» με την ανακοίνωση του Ισραήλ για πλήρη πολιορκία στη Γάζα. Η παρακράτηση νερού, τροφίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμων «αναμφίβολα θα κοστίσει ζωές αμάχων και συνιστά συλλογική τιμωρία».

Προέτρεψε τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες «να τηρήσουν αυστηρά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Επιτροπή τονίζει ότι ο μόνος δρόμος για τον τερματισμό της βίας και την επίτευξη βιώσιμης ειρήνης είναι η αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της παράνομης κατοχής του παλαιστινιακού εδάφους και της αναγνώρισης του δικαιώματος αυτοδιάθεσης του παλαιστινιακού λαού.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό