21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συστάσεις Νταρμαράν για τήρηση των μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο ημέρες μετά το άνοιγμα εστιατορίων και μπαρ σε εξωτερικούς χώρους στη Γαλλία, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμαράν προειδοποίησε τους Γάλλους να σεβαστούν τους κανόνες προστασίας απέναντι στην Co-19.

Σε επίσκεψή του στη Νάντη, ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε κυρίως αυστηρή συμμόρφωση με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, η οποία είχε οριστεί στις 9 μ.μ.. Προειδοποίησε επίσης ότι «η αστυνομία και οι χωροφύλακες θα είναι ιδιαίτερα σοβαρές» σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

«Πιστεύω ότι όλοι οι Γάλλοι είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκουν τη ζωή του που είχαν και είναι απολύτως φυσιολογικό», συμφώνησε ο κ.Νταρμαράν. «Η αστυνομία, η χωροφυλακή είναι εκεί για να εφαρμοστούν οι κανόνες που προστατεύουν τους συμπολίτες μας. Για να γίνει αυτή η αποσυμφόρηση, πρέπει να γίνονται σεβαστά και τα στάδιά της, έτσι ώστε οι Γάλλοι να μπορούν να ζήσουν ξανά κανονικά, όλοι πρέπει να τους σεβαστούν».

Ο κ. Νταρμανάν επέστησε την προσοχή μετά τα περιστατικά στη Ρεν την Τετάρτη το βράδυ. Την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας της εστίασης, αρκετοί θαμώνες συνέχισαν να διασκεδάζουν και μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Ρεν, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να επέμβουν για να σβήσουν μια υπαίθρια, και η αστυνομία να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα.

Ο Γάλλος υπουργός των Εσωτερικών χαρακτήρισε «θλιβερές» τις εικόνες αυτές.

Πάντως στην Αμιέν, μετά από περιστατικά παραβίασης των κανόνων, οι αρμόδιες αρχές πήραν την απόφαση να ξανακλείσουν την εστίαση.  Μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 9 Ιουνίου στην πόλη του βόρειου τμήματος της Γαλλίας, στην περιοχή Ω-ντε-Φρανς (Haut de France).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό