20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα Συνεδρίου σε συγκρουσιακό τοπίο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ώρα Συνεδρίου για τον ΣΥΡΙΖΑ . Μέσα σε απόλυτα συγκρουσιακό τοπίο περισσότεροι από 4.000 σύνεδροι θα συγκεντρωθούν σε λίγες ώρες στο γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ στο Φάληρο για να συζητήσουν και να συναποφασίσουν έως την Κυριακή το απόγευμα το κείμενο θέσεων, την πολιτική απόφαση του συνεδρίου και να εκλέξουν νέα Επιτροπή Δεοντολογίας και Εξελεγκτική Επιτροπή.  

Eurokinissi

Ο Στέφανος Κασσελάκης  που για πρώτη φορά θα απευθυνθεί ως πρόεδρος σε ένα τόσο μεγάλο κομματικό ακροατήριο, διαφορετικών τάσεων και πολιτικών καταβολών, μετά από δυο έντονα 48ωρα πλήρους ενδοκομματικής εσωστρέφειας και ανοιχτών συγκρούσεων – εμφανίστηκε λίγες ώρες πριν από τον ομιλία του στα αγαπημένα του Social Media, ντυμένος χαλαρά και με ένα… τρυπάνι στο χέρι, μέσα από το κλειστό γήπεδο να καλεί όλους τους πολίτες και όχι μόνο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – να παρακολουθήσουν την ομιλία του. 

Είμαστε στο Taekwondo και ετοιμαζόμαστε για το 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα Πέμπτη 22/2 αρχίζουμε όλοι μαζί την προοδευτική Αντεπίθεση.Η ομιλία μου είναι ανοιχτή όχι μόνο στους συνέδρους μας αλλά και στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.Σας περιμένω στις 6μ.μ.! pic.twitter.com/pBNHvayRWm

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) February 22, 2024 Όλα τα βλέμματα στον Αλέξη Τσίπρα 

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγει ανοιχτά και τον έχουν καλέσει να πάρει θέση για τα όσα ταλανίζουν το κόμμα «πριν να είναι πολύ αργά», όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Εκείνος όμως έχει επιλέξει να κρατήσει σαφείς αποστάσεις από τα τεκτονόμενα στο κόμμα που ο ίδιος μορφοποίησε και οδήγησε στην εξουσία – ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από το Συνέδριο επέλεξε να εμφανιστεί χαμογελαστός στο Απόστολος Νικολαϊδης για τον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης / Eurokinissi

To μεγάλο ερώτημα στο οποίο όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν την απάντηση είναι ένα: Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Πότε θα πάει στο Συνέδριο, αν θα μιλήσει, με ποιον τρόπο θα επιλέξει να παρέμβει – με ομιλία ή δήλωση – εάν τελικά αποφασίσει να το πράξει, αλλάζοντας ίσως έτσι τις εσωκομματικές ισορροπίες.  

Eurokinissi
Συνεχή τα επεισόδια με κορυφαία στελέχη 

Πλησιάζοντας προς την ώρα του Συνεδρίου, στον ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται νέα άγνωστα έως σήμερα επεισόδια που έμειναν για κάποιες ημέρες στα παρασκήνια της Κουμουνδούρου. 

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να… απολύσει τον Διονύση Τεμπονέρα από τη θέση του επιστημονικού Συμβούλου της κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και η έκρηξη του αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη για το ερωτηματολόγιο στο isyriza – δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ δρόμο ακόμα μπροστά του να διανύσει προκειμένου να κάνει πράξη την ενότητα που αποφασίστηκε στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία, έπειτα από δυο θυελλώδεις συνεδριάσεις. 

Eurokinissi

Είναι πολλοί, άλλωστε εκείνοι εντός ΣΥΡΙΖΑ που περιμένουν με αγωνία τα όσα θα πει στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης. Εάν δηλαδή επιμείνει στη λογική καταστατικών αλλαγών του ερωτηματολογίου ή ακόμα και εάν θέσει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. 

Eurokinissi

Για το τι έχει μπροστά του πάντως ο κ. Κασσελάκης αρκεί κάποιος να ακούσει τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί ο Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν θα είναι αποδεκτό εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές – θα πρόκειται για μείζον πολιτικό θέμα που θα αφορά και τον πρόεδρο και όλους μας… 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό