20 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία – Οι διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε μετά από περισσότερες από 5 ώρες η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας, ενώ ορίστηκε ως νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, ο Στέργιος Καλπάκης.

Κατά τη συνεδρίαση διατυπώθηκαν κάποιες διαφωνίες για το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών για την εκλογή νέου Προέδρου από τον Παύλο Πολάκη, που πρότεινε τη μετατόπισή τους για το Νοέμβριο και από το Νίκο Παππά προκειμένου να πάρουν μικρή παράταση. Ωστόσο δεν άλλαξε η εισήγηση που είχε ήδη αποφασιστεί από προηγούμενη Π.Γ.

Συνάντηση Φάμελλου με Κεραμέως και Λιβάνιο

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε την ΠΓ για την οργάνωση της κοινοβουλευτικής παρουσίας εν όψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές, αύριο το πρωί ο κ. Φάμελλος θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και τον αναπληρωτή υπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο για το θέμα της ψήφου των αποδήμων.

Όπως σημειώθηκε, ο κ. Φάμελος θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω θέμα. Επίσης, αύριο θα συνεδριάσει το Προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την στελέχωση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και των τομέων ευθύνης.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα ξεκαθαρίσει το τοπίο

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, θα κατατεθεί η εισήγηση της ΠΓ που έχει ήδη ψηφιστεί και θα διαμορφωθεί η τελική της μορφή σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αυτή την Πέμπτη.

Στη συνεδρίαση της Κ.Ε., αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα πορευτεί το κόμμα μέχρι τις αυτοδιοικητικές αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές.

Όσον αφορά τα ονόματα που θα διεκδικήσουν την Προεδρία του κόμματος, μέχρι στιγμής τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, ενώ δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό