23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα φαβορί για της προκριματικές εκλογές της Κυριακής

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη Νέα Ιωνία δόθηκε χτες (9/4) το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εξωστρεφείς εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Λεκανοπέδιο ενόψει των ευρωεκλογών, με τον Στέφανο Κασσελάκη να παρουσιάζει υποψηφίους των προκριματικών εκλογών, που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή. Η συνέχεια θα δοθεί σήμερα στο Περιστέρι και την Παρασκευή στη Νέα Σμύρνη, λίγο προτού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.

Η περίοδος από την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των 203 υποψηφίων σε όλη τη χώρα ήταν σύντομη, ωστόσο, ήδη φαίνεται πως ξεχωρίζουν τα «φαβορί» για την κατάληψη μιας από τις 35 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως οι νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά θα είναι ex officio εκ νέου υποψήφιοι για την Ευρωβουλή, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης θα διαλέξει πέντε πρόσωπα για να «κλείσει» την 42άδα του ευρωψηφοδελτίου.

Τα φαβορί στο Λεκανοπέδιο

Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ψηφίσουν στους δήμους της Αττικής, πρόκειται να στείλουν 12 υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο. Στην περιφέρεια με τον μεγαλύτερο πληθυσμό συγκεντρώνονται και τα πιο «ηχηρά» ονόματα των προκριματικών εκλογών, ενώ αναμένεται να υπάρξει «κόντρα» ανάμεσα στους υποψηφίους που έχουν κινηθεί προεκλογικά εδώ και καιρό, αλλά και σε όσους και όσες έχουν την εύνοια του Στέφανου Κασσελάκη.

Περισσότερες πιθανότητες να πλασαριστούν σε εκλόγιμη θέση στην Αττική συγκεντρώνουν οι Νικόλας Φαραντούρης, που έχει οργώσει την Αττική και την περιφέρεια εδώ και μήνες, αλλά και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, που αποτελεί την πιο ισχυρή προσθήκη στην Κουμουνδούρου. Παράλληλα, καλό αποτέλεσμα αναμένεται για τον πρώην καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά, που απολαμβάνει της στήριξης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αναγνωρισιμότητα του Μάριου Αθανασίου πιστεύεται ότι θα του εξασφαλίσει καλό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, οι Γιώργος Τσίπρας και Μυρτώ Κοροβέση, που στις εθνικές εκλογές είχαν καταλάβει κορυφαίες θέσεις στις περιφέρειες της Δυτικής Αττικής και της Ανατολικής Αττικής αντίστοιχα, αναμένεται να λάβουν αρκετές ψήφους από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ισχυρό μηχανισμό φέρεται να έχει στη διάθεσή της η Τζένη Αρσένη, καθώς είναι υπήρξε η πρώτη επιλαχούσα στην Α’ Αθήνας στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ποιοι θα παλέψουν στην Αττική

Ερωτηματικό υπάρχει για τους «τηλεοπτικούς» Δημήτρη Παπανώτα και Δημήτρη Πανόπουλο, που αν και προβεβλημένα πρόσωπα θεωρείται πως δεν είχαν ικανά χρονικά περιθώρια για να γίνει ευρέως γνωστότερη η υποψηφιότητά τους. Απολαμβάνουν όμως της εκτίμησης του Στέφανου Κασσελάκη, οπότε δεν αποκλείεται κάποιος από τους δύο να περιληφθεί -λένε κάποιοι στην Κουμουνδούρου- στους πέντε που θα επιλέξει προσωπικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Ισχυρή υποψηφιότητα αποτελεί αυτή του πρώην στελέχους του Ποταμιού και ψυχιάτρου Δημήτρη Παπαδημητριάδη, που κέντρισε το ενδιαφέρον της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέφανου Κασσελάκη ύστερα από πρόσφατες τηλεοπτικές του εμφανίσεις για θέματα δικαιωμάτων.

Μια θέση στη δωδεκάδα διεκδικούν ακόμα ο Ευάγγελος Αντώναρος, που έχει πυκνώσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, η Ελένη Αυλωνίτου, που στηρίζει αναφανδόν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημοσθένη Μπινετζής, που προέρχεται από τη Νεολαία, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παναγιώτου και η ηθοποιός Σοφία Κομηνέα.

Γυναικεία υπόθεση η Κεντρική Μακεδονία

Δύο συνονόματες, η Δώρα Αυγέρη και η Δώρα Τσαμπάζη, αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να καταλάβουν τις πρώτες δύο θέσεις στις προκριματικές εκλογές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η μεν Δώρα Αυγέρη κατέχει ισχυρό μηχανισμό, ενώ θεωρείται ενθαρρυντικό ότι έλαβε δημοσιότητα την εποχή που διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δώρα Τσαμπάζη, από την άλλη, που συνεργάστηκε στενά με την ηγεσία της Κουμουνδούρου σε ζητήματα προβολής και social media, αναμένεται να αποτελέσει την επιλογή πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται σε επιτελικές κομματικές θέσεις.

Από εκεί και πέρα επικρατεί θολό τοπίο, καθώς στις προκριματικές δεν κατέρχονται άλλα γνωστά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. «Μάχη» αναμένεται να δώσουν πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Καρπούζης που υπήρξε επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ο συνταξιούχος του δημοσίου Πολυχρόνης Ράπτης, ο συνταξιούχος αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Βασιλείου και ο γιατρός Θωμάς Φειδάντσης.

Φαβορί ο Κουρουμπλής – Ποιοι προαλείφονται για τις υπόλοιπες περιφέρειες

Τρία επιτυχόντες στις προκριματικές στη Δυτική Ελλάδα πρόκειται να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να έλθει πρώτος στην διαδικασία της Κυριακής. Από εκεί και πέρα μάχη για μια θέση αναμένεται να δώσουν η Μαργαρίτα Καραγιώργου – Λάζαρη από την Πάτρα, ο τεχνολόγος γάλακτος Σπύρος Μολώνης, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Ήλιδας Γιάννης Χουζούρης από την Ηλεία και η συντοπίτισσά του Μαρία Ψιλοπούλου.

Στην Θεσσαλία δυνατές υποψηφιότητες θεωρούνται αυτές των πρώην βουλευτριών, Άννας Βαγενά και Παναγιώτας Δριτσέλη, καθώς και του μηχανολόγου Γιώργου Τουρναβίτη. Τη Δυτική Μακεδονία θα πρωτεύσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στην Κρήτη αναμένεται να κονταροχτυπηθούν η Μαρία Καλουδιώτη, η Μαρία Τζωρακάκη και ο Βασίλης Κασσελάκης, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη καλή επίδοση αναμένεται να καταγράψει ο Γρηγόρης Στογιαννίδης. Ο πρώην βουλευτής Μάριος Κάτσης εμφανίζεται ως φαβορί στην Ήπειρο, ενώ η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα καταλάβει εκτός απροόπτου την πρώτη θέση στο Βόρειο Αιγαίο. Ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε παιχνίδι reality θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη θέση της Στερεάς Ελλάδας, ωστόσο η εκλογή του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό