18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στα χαρακώματα για τις μετρήσεις – Κατεβαίνει ο πήχης της συμμετοχής

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τόσο ο παρασκηνιακός όσο και ο δημόσιος πόλεμος, κυρίως από τα «χαρακώματα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που ανάγκαζαν τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Αντώνη Κοτσακά να τους ζητήσει να διαφυλάξουν την διαδικασία εκλογής με πνεύμα ενότητας!

Μόνο που η ενότητα, η οποία είναι ζητούμενο δεν φαίνεται στους κόλπους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου περισσεύει η χολή, τα καρφιά, οι αιχμές και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα.

Μάλιστα, χθες έφθασαν στο σημείο να «πλακώνονται» διαδικτυακά για μια μέτρηση που εμφανίστηκε στον ιστότοπο militaire.gr της εταιρείας Real Polls σύμφωνα με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται της Έφης Αχτσιόγλου με οκτώ μονάδες (42,2% έναντι 34,1%) και ακολουθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 9,4%, ο Νίκος Παππάς με 9,2% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 0,9%.

Η μέτρηση έβαλε «φωτιά στα τόπια» και βγήκαν κυριολεκτικά τα μαχαίρια στο ΣΥΡΙΖΑ, όπου από την πλευρά των υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου απαντούσαν πως υπάρχει άλλη μέτρηση που θα εμφανιστεί τις επόμενες ώρες που εμφανίζει την ίδια μπροστά.

«Πλακώνονται» πάνω από τα πληκτρολόγια

Απίστευτες καταστάσεις λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, το αποτέλεσμα των οποίων, όπως έλεγε στο Βήμα κεντρικός παράγοντας με καλή γνώση των συσχετισμών, θα οδηγήσει σε δεύτερο γύρο.

Η κίνηση του Αντ. Κοτσακά αποτυπώνει αυτό που συμβαίνει και για το οποίο πολλοί έχουν συμμετάσχει για να τορπιλιστεί η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, στην οποία ουδείς γνωρίζει πόσοι θα συμμετάσχουν. Όμως όλα αυτά τα γεγονότα αποθαρρύνουν τα μέλη που βλέπουν μια μίζερη κατάσταση που απωθεί παρά ελκύει.

Η εικόνα των υποστηρικτών των υποψηφίων να «πλακώνονται» πάνω από τα πληκτρολόγια όμως δεν στέλνει αισιόδοξο μήνυμα για την συμμετοχή, που σύμφωνα με εκτιμήσεις έμπειρων στελεχών μπορεί να φθάσει στις 45-50.000.

H συμμετοχή είναι και αυτή που θα κρίνει και τα ποσοστά των πέντε υποψηφίων προέδρων αλλά και από το εάν θα υπάρξει ή όχι δεύτερος γύρος.

«Δεν συνάδουν με τις αξίες της Αριστεράς αντιπαραθέσεις στο δημόσιο διάλογο που πλήττουν και απαξιώνουν το ρόλο του πολιτικού μας φορέα ως βασικού πυλώνα του προοδευτικού χώρου. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που η χώρα και ο λαός ταλανίζονται από τις πρόσφατες θεομηνίες ( πυρκαγιές , πλημμύρες ..)» σημειώνει ο Αντ. Κοτσακάς και θυμίζει τις υποχρεώσεις των μελών του κόμματος με βάση το άρθρο 6 του καταστατικού περί του σεβασμού της προσωπικότητα των υπόλοιπων μελών και της συμπεριφοράς τους με ήθος (δημόσια και εσωτερικά) που αρμόζει στις θεμελιώδεις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…..».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό