16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στήνει κάλπες την Κυριακή – Τι θα γίνει με τη Θεσσαλία

Ειδήσεις Ελλάδα

Μονόδρομος είναι για την Κουμουνδούρου η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της προσεχούς Κυριακής για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η αναβολή της περασμένης Κυριακής κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία, αλλά δεν υπάρχει, με τα σημερινά δεδομένα, σενάριο προς εξέταση για μη διεξαγωγή του πρώτου γύρου στις 17 Σεπτεμβρίου.

«Η ίδια η ζωή είναι απρόβλεπτη και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Είδαμε και την περασμένη εβδομάδα τι συνέβη. Άρα με όσα ξέρουμε η διαδικασία για την εκλογή του νέου ή νέας προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γίνει κανονικά» είπε στο Βήμα κεντρικός παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια πάντα υπάρχει ένα «αλλά» στα λεγόμενα όλων και μικρή πιθανότητα αναβολής και αυτό που εκκρεμεί τώρα είναι να υπάρξει συμφωνία όλων των υποψηφίων, δηλ. να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, τεχνική και πολιτική, για το τι θα γίνει με την περίπτωση της Θεσσαλίας. Και αυτό διότι με όσα συμβαίνουν στην περιοχή είναι απίθανο να στηθούν κάλπες.

Επίσης, ένα άλλο στοιχείο που προτάσσεται στον εσωκομματικό διάλογο είναι ότι υπάρχει και ρήτρα με την εταιρεία που έχει αναλάβει την μηχανοργάνωση των εκλογών και δεν μπορεί να μετακινηθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Όλα θα αποφασιστούν στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπό τον Συνταγματολόγο Γιάννη Δρόσο με κύριο μέλημα το πως θα διασφαλιστεί η διαδικασία και να μην υπάρξουν αντιδράσεις και βέβαια ενστάσεις.

Εάν υπάρξει νέα παράταση, που δεν προκρίνεται από την πλειοψηφία μέχρι στιγμής, ο πρώτος γύρος θεωρητικά αντί για τις 17 θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος γύρος εάν χρειαστεί, την 1η Οκτωβρίου, δηλ. ακριβώς μια εβδομάδα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Και μόνο όμως η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ώρες απλά, ενισχύει περαιτέρω τόσο το κλίμα καχυποψίας μεταξύ των υποστηρικτών όλων των υποψηφίων όσο και της τοξικότητας που καταγράφεται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική και δεν ενισχύει την προσπάθεια συσπείρωσης αλλά και της κινητοποίησης για συμμετοχή στις εκλογές.

Ακόμα και στις πληγείσες περιοχές οι υποψήφιοι πήγαν μόνοι τους, ενώ για να φανεί το κόμμα ενωμένο και βέβαια να διαπιστώσουν από κοντά και τα προβλήματα θα είναι σήμερα στη Θεσσαλία (σε Μαγνησία και Λάρισα) κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τη Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου και τον Αναπλ. γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη, αποτελούμενο από τους βουλευτές Ευάγγελο Αποστολάκη, Χρήστο Γιαννούλη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών Επιτροπών. Επίσης, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, αποτελούμενο από τους βουλευτές Βασίλη Κόκκαλη, Πέτη Πέρκα, Αθηνά Λινού, Μαρίνα Κοντοτόλη, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Νομαρχιακών Επιτροπών, θα επισκεφτεί Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.

Η ένταση όμως περισσεύει στο εσωτερικό του κόμματος και ήταν ενδεικτική η κίνηση του Νίκου Παππά που ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Τεχνητές εντάσεις, παραλυτικές ισορροπίες, σεξισμός, ομοφοβία, ηλικιακός ρατσισμός και φυσική βία δεν έχουν θέση στην παράταξή μας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό