18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Η παρακαταθήκη Τσίπρα και η εποχή Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πήγε χθες στη Βουλή και γιατί την Κυριακή δεν μπήκε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου

Με την ευχή του Αλέξη Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. του Στέφανου Κασσελάκη εισήλθε στη νέα εποχή. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος επισκέφθηκε χθες τον τέως πρόεδρο στο γραφείο του στη Βουλή. Υπογραμμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής ο Στ. Κασσελάκης, όταν πήγε στην Κουμουνδούρου και ανέβηκε στο γραφείο του προέδρου, δεν μπήκε μέσα σε ένδειξη ευγένειας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα.

Αντάξιος της κληρονομιάς

Μετά τη συνάντηση, που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη και στην κληρονομιά του Αλ. Τσίπρα. «Ο Αλ. Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών, όλων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσων έχουν υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή στον προοδευτικό χώρο» ανέφερε και συνέχισε: «Τον τιμώ, είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει. Ευχαριστώ πολύ. Προχωράμε».

Στρατηγείο Τσίπρα

Τσίπρας και Κασσελάκης συναντήθηκαν στη Βουλή -και όχι στην Κουμουνδούρου- με επιλογή του τέως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Εδώ είναι το γραφείο μου» είπε ο Αλ. Τσίπρας αργότερα σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι από την Κουμουνδούρου έχει πάρει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και πλέον το «στρατηγείο» του, όπως το χαρακτήρισε, είναι στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ήρθε στη Βουλή με το μετρό, μαζί με τον βουλευτή του κόμματος, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος παρέμεινε όρθιος έξω από το γραφείο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση. Επίσης, παρόντες ήταν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Ενότητα και συντροφικότητα

Από τον διάλογο Κασσελάκη-Τσίπρα προκύπτει το ενδιαφέρον και των δύο για την ενότητα του χώρου, ενώ η ευχή Τσίπρα ήταν «σιδεροκέφαλος». «Στέφανε, συγχαρητήρια και από κοντά, εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Έτσι λέμε εμείς εδώ. Πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Θα σου χρειαστεί» ξεκίνησε ο Αλ. Τσίπρας και του πρότεινε «να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί για όποιον μπαίνει στην πολιτική, πρέπει να ξέρεις, οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες, είναι πολλές. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις». «Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Τα γνωρίζεις πολύ καλά. Πρέπει να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, με ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους. Ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως το NBA» κατέληξε. «Μάλλον εσύ βλέπεις περισσότερο NBA από εμένα» σχολίασε ο Στ. Κασσελάκης, με τον Αλ. Τσίπρα να ομολογεί ότι «εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω το μπέιζμπολ καθόλου». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επανέλαβε την προτροπή του προκατόχου του: «Έτσι είναι. Στους πολέμους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος τίποτα. Στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήττει κανείς!

Μετά τη συνάντηση, ο Αλ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος. «Δεν θα σας αφήσουμε να πλήξετε» είπε στους δημοσιογράφους και διευκρίνισε: «Όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ». «Η πολιτική είναι events, my dear, όπως έλεγε ο Τσόρτσιλ» πρόσθεσε με νόημα.

Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έκανε ταχύρρυθμα σεμινάρια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τον Αλ. Τσίπρα να γελά και να απαντά «μαθαίνει γρήγορα». Σημειώνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα γίνει κάποια επίσημη τελετή εγκατάστασης στον προεδρικό θώκο. «Δεν είναι υπουργείο, να κάνουμε παράδοση-παραλαβή. Τι να του δώσω;» είπε εμφατικά ο Αλ. Τσίπρας και αστειευόμενος συμπλήρωσε: «Του έδωσα το “βαλιτσάκι” με τους κωδικούς των πυρηνικών». «Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη» του απάντησαν οι δημοσιογράφοι. «Δεν θα ωφελούσε κανέναν» τους απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό