17.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Μαζικές αποχωρήσεις μελών από την ΚΕ, άδειασε η μισή αίθουσα

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχεδόν άδεια απέμεινε η αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποχωρήσεις των Έφη Αχτσιόγλου Διονύση Τεμπονέρα και της Ομπρέλας του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Είναι ενδεικτικό ότι στις αποχωρήσεις συμπεριλαμβάνονται και δυο μέλη του προεδρείου της συνεδρίασης. Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται συνολικά τα μέλη που αποχώρησαν είναι περίπου 150 από τα 300 συνολικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την συντεταγμένη αποχώρηση η αίθουσα παραμένει μισο-άδεια, ενώ συνεχίζονται κανονικά οι ομιλίες που γίνονται είναι κατά βάση των προεδρικών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε από την πλευρά του ότι η διαδικασία ήταν αντικαταστατική και ζήτησε να τεθεί στην κρίση της Κεντρικής Επιτροπής. και πρόσθεσε ότι θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για τη συνέχεια λέγοντας πως «όλα είναι ανοιχτά».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του τόνισε ότι μετά την ομιλία του προέδρου, Αχτσιόγλου, Τεμπονέρας και εγώ θέσαμε το θέμα του δημοψηφίσματος. Είπαμε πως δεν γίνεται να αναιρεθεί η ίδια η κεντρική Επιτροπή. Προσπαθήσαμε να τους πείσουμε πως είναι μεγάλο ζήτημα και πρέπει να συζητηθεί. Το προεδρείο με 4-3 δεν δέχτηκε καν να μπει στην ψηφοφορία η πρότασή μας. Άρα θα συνεχίσει να υπάρχει σκιά πάνω από τους συντρόφους και την Κεντρική Επιτροπή. Η δικιά μου ομάδα αποχώρησε, όπως και η ομάδα της Έφης και του Διονύση. Για όλα τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε εν ευθέτω».

Σημειώνεται παράλληλα ότι Σβίγκου και Βασιλειάδης γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας, του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν επίσης με το δημοψήφισμα, χωρίς να έχουν αποχωρήσει έχοντας μιλήσει προηγουμένως σε ενωτικό κλίμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό