23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η πρόταση για προανακριτική για τα Τέμπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στη δικογραφία της ευρωπαίας εισαγγελέως για την επίμαχη σύμβαση 717 και ζητά η έρευνα να αρχίσει από το 2012. Βάζει στο κάδρο δηλαδή τη θητεία των τεσσάρων πρώην υπουργών Μεταφορών.

Ο λόγος για τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κωστή Χατζηδάκη και Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι ελέγχονται για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος καθώς και για τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ελέγχεται και για κακουργηματική απιστία.

Η διαφορά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να διερευνηθεί και η προηγούμενη περίοδος 2012 -2014, και να ελεγχθούν και οι Κωστής Χατζηδάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφορικώς με τις “σκανδαλωδώς ελλιπέστατες μελέτες δημοπράτησης του έργου ανάταξης σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης, που οδήγησαν αναγκαστικά στην ελλιπή Σύμβαση 717”, όπως αναφέρεται στο αίτημα.

Όσον αφορά δε στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, Χρήστο Σπίρτζη, ο ΣΥΡΙΖΑ αιτείται “δίχως να αφήνονται σκιές ή υπόνοιες” να διερευνηθεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, “όπως και ο ίδιος άλλωστε έχει ζητήσει, παρόλο που από τα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής αναφορικά περί πιθανής τέλεσης παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του πρώην Υπουργού, δεν εξειδικεύεται και δεν περιγράφονται τα στοιχεία αυτής”, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο αίτημα που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σημειωτέον, πως ο Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε από βήματος πως ο ίδιος ο Χρήστος Σπίρτζης συμφωνεί να διερευνηθεί και η δική του υπουργική θητεία, καθώς “δεν έχει τίποτα να φοβηθεί”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό