21.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστροφή του Γαβριήλ – Ποιον στηρίζει – Ο κρίσιμος ρόλος του

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιστροφή του Γαβριήλ Σακελλαρίδη είναι γεγονός, καθώς αύριο Παρασκευή θα είναι ένας εκ των ομιλητών στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της Εφης Αχτσιόγλου.

Ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο και θα είναι δίπλα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, το άλλο πρόσωπο της νεώτερης γενιάς που έχει καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Εφης Αχτσιόγλου.

Ο κρίσιμος ρόλος του

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε δώσει το στιγμή του την παραμονή των δεύτερων βουλευτικών εκλογών δηλώνοντας την στήριξη του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον οποίο είχε αποστασιοποιηθεί οργανικά αλλά όχι ιδεολογικά και θεωρήθηκε ως ένα σήμα μελλοντικής επιστροφής του.

Η παρουσία του δίπλα στην Εφη Αχτσιόγλου έχει ιδιαίτερη σημασία για τα μελλούμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση εάν η πρώην υπουργός εκλεγεί πρόεδρος στην εσωκομματική διαδικασία των εκλογών της Κυριακής.

Τα σενάρια διάσπασης

Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπου ακόμα και σενάρια διάσπασης κυκλοφορούν από διάφορους κύκλους, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι διαδικτυακές κόντρες.

Το τοξικό κλίμα δύναται να επηρεάσει την συμμετοχή και μένει να φανεί σε τι βαθμό εκτός αν την ύστατη στιγμή επικρατήσει αέρας συμμετοχής.

Πάντως με τα σημερινά δεδομένα θα υπάρξει δεύτερος γύρος με την Εφη Αχτσιόγλου να έχει πιθανότατα απέναντι της τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως καταγράφουν οι τελευταίες μετρήσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό