16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση με ριζικές αλλαγές σε όλα-Πρόταση και για αλλαγή ονόματος;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κύβος ερρίφθη: Επανεκκίνηση με ριζικές αλλαγές σε όλα. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συντριπτική στρατηγική ήττα που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και έπληξε καίρια και το αρχηγικό του ιμπέριουμ αποφάσισε να τα αλλάξει όλα όσο επώδυνο και να είναι.

Οι έκτακτες καταστάσεις σε έκτακτες συνθήκες επιβάλλουν έκτακτες αποφάσεις και το τριήμερο του αναστοχασμού έδωσε την ευκαιρία στον Αλ. Τσίπρα να λάβει αποφάσεις που θα επιφέρουν εσωκομματικό σεισμό, προσδοκώντας να κερδίσουν τμήμα της κοινωνίας για να ξαναπιστέψουν στον πολιτικό φορέα που θα ηγηθεί.

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο

Υπό τη σκιά του 17,85% θα συνεδριάσει σήμερα το Εκτελεστικό γραφείο με διευρυμένη σύνθεση εκεί όπου θα παρουσιαστεί η εισήγηση του Αλ. Τσίπρα για άμεσες και ριζικές αλλαγές που δεν θα είναι λίφτινγκ αλλά γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή.

Αυτό πρακτικά σημαίνει επανίδρυση του κόμματος με αλλαγή προσώπων, βιτρίνας, περιεχομένου, τρόπου λειτουργίας, αλλά και στάσης.

Πρόταση για αλλαγή ονόματος

Στο τραπέζι υπήρξε εισήγηση και δεν την απέρριψε να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ενώ εξετάζεται ακόμα να αποχωρήσει από το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και να μετακινηθεί στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, μία κίνηση που θα επιφέρει τριγμούς στο κόμμα και αντιδράσεις από την Ομπρέλα.

Όλα αυτά θα γίνουν άμεσα εντός του Ιουλίου σε έκτακτο συνέδριο, αφού προηγηθούν οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων με τελευταίο σταθμό την ερχόμενη εβδομάδα την Κεντρική Επιτροπή.

«Θα πονέσουν οι αλλαγές»

Θα υπάρξει μια επώδυνη διαδικασία σε συνθήκες κομματικού Μπλίτζκριγκ, δηλ στο πλαίσιο αστραπιαίων κινήσεων. «Θα πονέσουν οι αλλαγές, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος» έλεγε κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σημείο στο «Βήμα» ότι παρά τις διαφωνίες της Ομπρέλας αυτό θα προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο όπου ο Αλ. Τσίπρας θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Η επανεκλογή Τσίπρα και η μάχη των Ευρωεκλογών

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η προεδρική ομάδα έχει αποφασίσει να στηρίξει τον Αλ. Τσίπρα, ενώ και ο ίδιος έχει πειστεί πως δεν θα αποσυρθεί και θα δώσει την τελευταία του μάχη με ορίζοντα τις ευρωεκλογές. Άρα, θα υπάρξει επανεκλογή του με γρήγορες διαδικασίες από τη βάση και μάλλον οι κάλπες θα στηθούν άμεσα δηλ. την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου.

Πως θα κινηθεί η Ομπρέλα

Πως θα κινηθεί η Ομπρέλα; Θα αμφισβητήσει την γρήγορη διαδικασία και ήδη αυτό έγινε δημόσια από τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Δημήτρη Βίτσα με τον δεύτερο να βάζει και το θέμα της διαρχίας, κάτι που εξόργισε τους προεδρικούς.

Στις επιθέσεις της Ομπρέλας, ανέλαβαν να απαντήσουν διάφορα στελέχη, όπως πχ ο Νίκος Παππάς, ο Διονύσης Τεμπονέρας που θεωρούν άστοχες τις δηλώσεις και προκρίνουν διεξαγωγή συνεδρίου εντός Ιουλίου και όχι Νοέμβριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που επιθυμεί η Ομπρέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό