24.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα πορτοκάλια είναι το φρούτο της εποχής και τι πιο ωραίο από το να φτιάξετε μία σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι; Δείτε τη συνταγή που ακολουθεί.

Υλικά

2 μεγάλα πορτοκάλια1 μικρό λεμόνι2 φλ. τσαγιού νερό2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι και στη συνέχεια ψιλοκόψτε τα. Αν βρείτε κουκούτσια, αφήστε τα στην άκρη.

Τοποθετήστε τα φρούτα σε μια μεσαία κατσαρόλα μαζί με το νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά.

Σβήστε τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το μείγμα να «κάτσει» για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα, τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 20 λεπτά έως μία ώρα, μέχρι το μείγμα να μειωθεί στο μισό.

Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Ανεβάστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και σιγοβράστε για περίπου 15- 20 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά για να μην καεί, μέχρι να πήξει.

Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, τοποθετήστε μια κουταλιά σε ένα κρύο πιάτο και βάλτε το στο ψυγείο για ένα λεπτό. Η μαρμελάδα θα πρέπει να γίνει ζελέ και να κρατήσει το σχήμα της. Αν φαίνεται ρευστή, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα και δοκιμάστε ξανά μέχρι να πήξει.

Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς και, στη συνέχεια, διατηρήστε τη στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και έξι εβδομάδες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό