16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνταγή για κλασική βασιλόπιτα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η βασιλόπιτα δεν γίνεται να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι. Σας βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε την κλασσική βασιλόπιτα.

Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ300 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου & λίγο λιωμένο για τη φόρμα250 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για το πασπάλισμα6 τεμ. αυγά1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα (ακέρωτο)

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, βάζοντας ενδιάμεσα και το φλουρί. Ψήνουμε στους 170°C για μία ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά η βασιλόπιτα τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι κι αν αυτό βγει υγρό (με υπολείμματα ζύμης επάνω), ψήνουμε λίγο περισσότερο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό