15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συνεχείς αναζωπυρώσεις, δύσκολη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Ειδήσεις Ελλάδα

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα μέτωπα σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, λόγω συνεχών αναζωπυρώσεων, παρόλο που η βλάστηση στην περιοχή είναι χαμηλή.

Οι κάτοικοι λάμβαναν συνεχώς μηνύματα από το 112 να εκκενώσουν προληπτικά τις κατοικίες τους. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 6 και 7 μποφόρ που σπρώχνουν τις φλόγες προς τις κατοικημένες περιοχές και δυσχεραίνουν το έργο των εναερίων μέσων.

Φωτιά στον Κουβαρά: Εικόνες καταστροφής – Κάλυψε 12 χλμ. σε 2 ώρες η πυρκαγιά

Ήδη έχουν καεί σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες ένα καταφύγιο ζώων.

12 χιλιόμετρα μέσα σε 2 ώρες κάλυψε η  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Νέο Κουβαρά Αττικής, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννη Αρτοποιό.

Εν τω μεταξύ, αφέθηκε ελεύθερος ο αλλοδαπός που είχε προσαχθεί ως ύποπτος για το ξέσπασμα της φωτιάς, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του. Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος.

Έκλεισε και ξανάνοιξε η Αθηνών-Σουνίου

Η Αστυνομία, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, προχώρησε, και πάλι σε διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, λόγω της αναζωπύρωσης της φωτιάς στη Σαρωνίδα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο, η οποία είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω των αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά όπως φαίνεται από παράθυρο αεροπλάνου/ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣε ετοιμότητα σκάφη του Λιμενικού

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας σε άμεση ετοιμότητα βρίσκονται 6 πλωτά του Λιμενικού Σώματος, δυο επιβατηγά-τουριστικά σκάφη, ένα ιδιωτικό ταχύπλοο, ένα αλιευτικό, και ένα ρυμουλκό στην περιοχή Παλαιάς Φώκαιας, καθώς και 3 αλιευτικά, ένα ιδιωτικό ταχύπλοο στη Βουλιαγμένη, και ένα επιβατηγό-τουριστικό στο Φλοίσβο, για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Κουβαρά Αττικής.

Σε άμεση ετοιμότητα επίσης βρίσκονται 5 πλωτά περιπολικά στα Ίσθμια για τη φωτιά που έχει εκδηλωθεί στο Λουτράκι.

Διαβάστε ακόμη

Πυρκαγιά στον Κουβαρά: «Να σταλούν και άλλα εναέρια μέσα. Τώρα όμως»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό