18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεχίζει η Samsung Display την παραγωγή LCD panels

Ειδήσεις Ελλάδα

Σκέψεις για οριστική παύση της παραγωγής LCD panels ταλαντεύουν εδώ και καιρό το μυαλό των ανθρώπων της Samsung Display και αυτό προέκυψε λόγω της μειωμένης ζήτησης για οθόνες αυτού του τύπου και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από τους Κινέζους κατασκευαστές οθονών,.

Ωστόσο, η εταιρεία θα αναβάλει τα σχέδιά της κατόπιν αιτήματος της Samsung Electronics για κάποιο χρονικό διάστημα. Φαίνεται τώρα ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να κατασκευάζει πάνελ LCD για το άμεσο μέλλον και αυτό οφείλεται κυρίως σε ανθρώπους που πρέπει να περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους λόγω της πανδημίας και οι οθόνες LCD είναι φθηνότερες άρα και προσιτές σε πολλούς για αγορά. Εάν η Samsung Display σταματούσε να κατασκευάζει τα πάνελ, η Samsung Electronics θα έπρεπε να τα προμηθεύεται από την LG.

Από πλευράς του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Joo-sun Choi έστειλε ένα email σε στελέχη που επιβεβαιώνουν ότι η Samsung Display εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την παραγωγή μεγάλων LCD πάνελ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Η αύξηση της ζήτησης πέρυσι προκάλεσε επίσης αύξηση των τιμών panels. Αν χρειαζόταν να τα προμηθευτούν εκτός ομίλου, πιθανότατα θα κόστιζε περισσότερο στην Samsung Electronics. Διατηρώντας την ολοκληρωμένη αλυσίδα εφοδιασμού της, μπορεί να ικανοποιήσει αυτήν τη ζήτηση πιο αποτελεσματικά.

“Εξετάζουμε ένα σχέδιο να συνεχίσουμε την παραγωγή LCD μέχρι το επόμενο έτος, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα τα κέρδη της εταιρείας και αντικατοπτρίζοντας τις συνθήκες της αγοράς”, δήλωσε ένα ανώτερο στέλεχος της Samsung Display.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό