19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη ύποπτος για την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια προχώρησε το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη σήμερα, 08 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μαρκόπουλου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε υπολείμματα καλλιεργειών σε αγροτοδασική έκταση, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.

Κικίλιας: Ο εμπρησμός από αμέλεια έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα

Μετά την σύλληψη του υπαίτιου για τη φωτιά στο Μακρόπουλο, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε στο Χ σχετικά με την πυρκαγιά ότι «ο εμπρησμός από αμέλεια έχει το ίδιο καταστροφικό αποτέλεσμα με τον εμπρησμό από πρόθεση. Απευθύνομαι στους αγρότες και στους ανθρώπους που ασχολούνται αυτή την περίοδο με τη γη τους. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος πρόκλησης καταστροφικής πυρκαγιάς. Δείξτε υπευθυνότητα, σεβαστείτε το περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μας.».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό