28.2 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Συνελήφθη στην Ιταλία το «αφεντικό» της τουρκικής μαφίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «αφεντικό» της τουρκικής μαφίας Μπόρις Μπογιούν συνελήφθη τα ξημερώματα στην περιοχή του Βιτέρμπο, στην Ιταλία, στη διάρκεια κοινής επιχείρησης των ιταλικών υπηρεσιών ασφαλείας και της Ιντερπόλ.

Ο 39χρονος Μπογιούν κατηγορείται για συνωμοσία, σύσταση ένοπλης συμμορίας για διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων, παράνομη κατοχή και μεταφορά «θανατηφόρων» όπλων και εκρηκτικών, διεθνές εμπόριο ναρκωτικών, δολοφονίες και συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση.

Ο Μπογιούν ήταν με ηλεκτρονικό βραχιόλι σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Ρίμινι από τον Αύγουστο του 2022, μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του από την τουρκική κυβέρνηση με κατηγορίες για φόνο, απειλές, τραυματισμούς, εγκληματική συνωμοσία και παραβίαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

Μετά τη σύλληψή του, ο Μπογιούν μεταφέρθηκε στο Μιλάνο.

Ο Μπογιούν είχε αντικρούσει τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ήταν πολιτικά διωκόμενο άτομο κουρδικής καταγωγής και ότι είχε ήδη ζητήσει διεθνή προστασία από την Ιταλία.

Η Άγκυρα είχε ζητήσει από τότε την έκδοση του στην Τουρκία, αλλά το αίτημα είχε απορριφθεί πρώτα από το δικαστήριο της Μπολόνια και αργότερα από το Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Η επιδρομή στο Βιτέρμπο ήταν μέρος μιας μεγάλης επιχείρησης που διεξήγαγε η ιταλική αστυνομία, η οποία οδήγησε στη σύλληψη 18 ατόμων

Οι έρευνες της Ιντερπόλ είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2023 μετά τη σύλληψη τριών μελών της οργάνωσης του Μπογιούν, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ελβετία: είχαν στην κατοχή τους δύο όπλα, πυρομαχικά και προπαγανδιστικό υλικό.

Η «πολιτική» πτυχή της δράσης του κουρδικής καταγωγής Μπογιούν, προέκυψε  από μια υποκλαπείσα συνομιλία στις 16 Ιανουαρίου στην οποία ανακοίνωσε ότι «έστειλε νέα στην ανώτερη ιεραρχία του PKK». Στην υποκλαπείσα συνομιλία ο Μπογιούν ακουγόταν να λέει, αναφερόμενος στο ΡΚΚ: «Είπα ότι δεν δεχόμαστε μια οργάνωση όπως αυτή ,αλλά θα ιδρύσουμε μια νέα οργάνωση και θα ξεκινήσουμε μια νέα επανάσταση».

Ο στόχος της ομάδας με επικεφαλής τον Μπογιούν δεν περιοριζόταν σε έναν ένοπλο αγώνα, αλλά είχε και μια πραγματικά τρομοκρατική πτυχή, αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό