23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη ο 71χρονος ύποπτος για γυναικοκτονία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον 71χρονο σύντροφο της 43χρονης γυναίκας, η οποία βρέθηκε το πρωί νεκρή με τραύματα από πυροβόλο όπλο μέσα στο σπίτι της στην Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 71χρονος συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας Πειραιά. Τον βρήκαν και τον αιφνιδίασαν ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν και το όπλο με το οποίο φέρεται να έγινε το έγκλημα. Αυτή την ώρα τον μεταφέρουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Ο 71χρονος θεωρείται αυτή τη στιγμή ως βασικός ύποπτος για το θάνατο της άτυχης γυναίκας. Είχε διαφύγει από την Σαλαμίνα -και μάλιστα σχεδόν αμέσως μετά το φονικό- χρησιμοποιώντας το όχημά της.

Μάλιστα, έχει πάρει μαζί του και το όπλο, με το οποίο φέρεται να έγινε το έγκλημα, καθώς οι αστυνομικοί δεν το είχαν βρει στον τόπο του εγκλήματος. Για το όπλο δεν υπάρχει άδεια οπλοφορίας.

Παράτησε το κινητό του

Άνδρες της ΕΛΑΣ «χτένιζαν» περιοχές όπου έχει γνωστούς ο 71χρονος, και ειδικότερα σε συνοικίες όπως το Κερατσίνι και το Περιστέρι. Μάλιστα, λέγεται ότι τα ίχνη του εντοπίστηκαν τελευταία φορά στο Κερατσίνι. 

Υπενθυμίζεται πως η 43χρονη, στις 2 Δεκεμβρίου, είχε πάει μαζί με την μητέρα της στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας και είχε καταγγείλει τον 71χρονο σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία. Βάσει της καταγγελίας που έγινε από την 43χρονη, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε αναζητήσεις του 71χρονου για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά -δυστυχώς- μέσα σε δύο 24ωρα δεν κατάφερε να τον βρει.

Στο τμήμα, οι αστυνομικοί συμβούλευσαν την 43χρονη για τις δομές που υπάρχουν (και στη Σαλαμίνα), τα συμβουλευτικά κέντρα, ενώ της έδωσαν και σχετικό φυλλάδιο για την έμφυλη βία. Παράλληλα, την παρότρυναν να εγκαταστήσει το Panic Button στο κινητό της και να μην επιστρέψει στο σπίτι όπου συγκατοικούσε με τον 71χρονο αλλά να πάει στο πατρικό της σπίτι. Η 43χρονη όντως τις τελευταίες μέρες έμενε με τη μητέρα της αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το panic button.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό