16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη ο πρόεδρος της κινεζικής ποδοσφαιρικής Λίγκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το κινέζικο ποδόσφαιρο βυθίζεται στο χάος. Ο πρόεδρος της κινεζικής Super League, Λιού Γιούν, συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς, ανέφερε η Beijing Youth Daily.

Ο Λιού ήταν πρώην πρόεδρος της πλέον αποσυντεθειμένης Jiangsu Suning και διορίστηκε μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ το 2016, αμέσως μετά την αγορά του συλλόγου από την Suning Holdings Group.

Η σύλληψή του ήρθε έξι μήνες αφότου ο πρόεδρος της Κινεζικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τσεν Χουϊγιουάν, τέθηκε υπό έρευνα ως ύποπτος για σοβαρές παραβιάσεις του νόμου.

Η έρευνα για τον Τσεν, ο οποίος ήταν επίσης αναπληρωτής γραμματέας του ποδοσφαιρικού σώματος, έγινε μετά από έρευνα κατά της διαφθοράς στο κινεζικό ποδόσφαιρο.

Τον Ιανουάριο του 2023 δύο πρώην στελέχη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ερευνήθηκαν για ύποπτες «σοβαρές παραβιάσεις του νόμου», σύμφωνα με δηλώσεις της κινεζικής αθλητικής ρυθμιστικής αρχής.

Τον Μάρτιο δύο άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι του κινεζικού ποδοσφαίρου ερευνήθηκαν για εικαζόμενες παραβιάσεις: ο Βανγκ Σιάοπινγκ, διευθυντής της πειθαρχικής επιτροπής της Κινεζικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ο Χουάνγκ Σονγκ, επικεφαλής του τμήματος αγώνων, ενώ έρευνα έχει ξεκινήσει και για τον πρώην προπονητή της Εθνικής, Λι Τιέ.

Τα νέα για τον Λιου Γιουν ήρθαν μια ημέρα αφότου οι επενδυτές είπαν στην πρωταθλήτρια της κινεζικής Super League, Βουχάν Θρι Τάουνς, ότι είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν τον σύλλογο δωρεάν, αφού είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα παγώσουν τη χρηματοδότηση στο τέλος του μήνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό