17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη και 17χρονος για τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τη σύλληψη του 20χρονου Ρομά, άλλος ένας Ρομά βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας, για την καταδίωξη που σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο που είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό αστυνομικό και άλλον έναν να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος είναι ξάδερφος του 20χρονου συλληφθέντα για την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr, ο 17χρονος εντοπίστηκε από την ΕΛΑΣ σε καταυλισμό Ρομά στο Πέραμα, ενώ υπήρξε και ένταση κατά τη σύλληψή του καθώς αντέδρασαν άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο. Μάλιστα, ο 17χρονος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα πλέον να αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απείθειας.

Σημειώνεται πως χθες είχε συλληφθεί και ένας 20χρονος για συμμετοχή στην άγρια καταδίωξη, που κατέληξε με τον τραγικό θάνατο του 29χρονου αστυνομικού, στο ύψος του Ασπροπύργου.

Οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμη δύο συνεργούς τους, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα: Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, η οποία σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Το χρονικό της καταδίωξης

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονταν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην Εθνική Οδό.

Φτάνοντας στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός του «ύποπτου» οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να προσκρούσει πάνω του.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι δύο αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και να μεταφερθούν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών λίγη ώρα αργότερα ο ένας από τους δύο κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό