18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη ένας από τους δράστες μετά από καταδίωξη

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη σύλληψη ενός εκ των δραστών του περιστατικού αρπαγής 29χρονου στην Ανάβυσσο προχώρησε η αστυνομία ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι 24 ετών και κατάγεται από την Μολδαβία, με τον δεύτερο να καταφέρνει να διαφύγει, αφού προηγουμένως εμβόλισε με το όχημά του μια από τις μηχανές των αστυνομικών.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης όταν τα δύο άτομα ακινητοποίησαν το όχημα του 29χρονου προγραμματιστή με το πρόσχημα ότι θα διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας βρισκόταν έξω από την οικία φιλικού του προσώπου, σε ανώνυμη οδό, κάθετη της επαρχιακής οδού Κερατέας-Αναβύσσου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα των Καλυβίων Θορικού.

Αφού τον έδεσαν, στη συνέχεια, τον επιβίβασαν στη θέση του συνοδηγού του αυτοκινήτου του, με έναν εκ των δραστών να επιβιβάζεται ως οδηγός στο ίδιο όχημα και τον δεύτερο να ακολουθεί με άλλο Ι.Χ.

Οι δράστες μετέφεραν το θύμα σε δασώδη περιοχή, τον αποβίβασαν από το όχημα του και τον μετέφεραν στο πορτ-μπαγκάζ του άλλου οχήματος.

Με χρήση σωματικής βίας αλλά και με απειλές του αφαίρεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, το πορτοφόλι του, τα κλειδιά της οικίας-γραφείου του, καθώς και τις τραπεζικές του κάρτες.

Ταυτόχρονα τον εξανάγκασαν να χρησιμοποιήσει το δακτυλικό του αποτύπωμα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογή διαχείρισης κρυπτονομισμάτων κινητού του, όπου διατηρεί ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Αφού απέκτησαν πρόσβαση πραγματοποίησαν δυο μεταφορές κρυπτονομισμάτων συνολικής αξίας -3.000- ευρώ.

Έπειτα, επιβίβασαν εκ νέου τον άνδρα στo όχημα του, τον έδεσαν με μονωτική ταινία στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι του, καθώς και με χειροπέδες τον ίδιο στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Παράλληλα ψέκασαν με χλωρίνη το εσωτερικό του οχήματος και τον ίδιο στο πρόσωπο και στα ρούχα και αποχώρησαν αφού πρώτα του έκαναν ερωτήσεις σχετικά με την οικία του.

Κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες

Μετά από αρκετή ώρα, το θύμα της επίθεσης κατάφερε να σπάσει τις χειροπέδες και να αποδεσμευθεί από τις μονωτικές ταινίες. Αφού περπάτησε για αρκετή ώρα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ έφτασε στην περιοχή του Σαρωνικού και στη συνέχεια σε πρατήριο υγρών καυσίμων όπου με την βοήθεια υπαλλήλου ειδοποίησε την Άμεση Δράση για το συμβάν καθώς και την μητέρα του.

Επίσης, το θύμα ενημέρωσε την μητέρα του ότι οι δράστες που τον είχαν απάγει ενδέχεται να μεταβούν στο σημείο για να διαρρήξουν οικία.

Η μητέρα του με τη σειρά της ενημέρωσε την Άμεση Δράση για το συμβάν, καθώς και για την επικείμενη άφιξη των δραστών στην οικία του γιου της με σκοπό τη διάρρηξη.

Η καταδίωξη που οδήγησε στη σύλληψη 

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σημείο και εντόπισαν τον δράστη, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει.

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να τον ακινητοποιήσουν στην οδό Δημοχάρους και να τον προσάγουν στην ΓΑΔΑ. Κατά την σύλληψη ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά σπρώχνοντας τους αστυνομικούς με τα χέρια του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:• ένα (1) καπέλο, τύπου τζόκει, χρώματος μαύρου,• ένα (1) ζευγάρι δερμάτινα γάντια, χρώματος μαύρου.

Αναφορικά με τον δεύτερο δράστη, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει κατά τον αστυνομικό έλεγχο αφού εκκίνησε το όχημα προς το μέρος των αστυνομικών, ακούμπησε τα πόδια του ενός, με αποτέλεσμα να τον ρίξει πάνω σε υπηρεσιακή μοτοσικλέτα και κατόπιν στο έδαφος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό