17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε έξω από συναγωγή

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπό κράτηση τέθηκε χθες Πέμπτη στην Όλμπανι, πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ένας άνδρας που πυροβόλησε έξω από συναγωγή της πόλης, χωρίς πάντως να υπάρξει κανένας τραυματισμός, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ.

Ενώ εκατομμύρια Αμερικανοί Εβραίοι άρχισαν να γιορτάζουν το Χάνουκα, ο 28χρονος άνδρας «πυροβόλησε επανειλημμένα» και «έκανε απειλητικές δηλώσεις» έξω από τη συναγωγή Temple Israel, σύμφωνα με την κ. Χόκουλ, η οποία απέφυγε να επιβεβαιώσει αν όντως φώναξε «λευτεριά στην Παλαιστίνη», όπως ανέφερε η εφημερίδα Times Union, επικαλούμενη πηγές της στην αστυνομία.

Η Δημοκρατική Κάθι Χόκουλ, στρατευμένη στον αγώνα εναντίον του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και στην προστασία των 2 εκατ. και πλέον Αμερικανών εβραίων στην πολιτεία της, εξέφρασε την ανακούφισή της που «δεν τραυματίστηκε κανένας».

«Η ασφάλεια των Νεοϋορκέζων Εβραίων δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Κάθε αντισημιτική ενέργεια είναι απαράδεκτη», τόνισε, με φόντο την αύξηση των προπηλακισμών και των επιθέσεων εναντίον Εβραίων στις ΗΠΑ. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης (20 εκατ. κάτοικοι) «απορρίπτει το μίσος, τον αντισημιτισμό και την ισλαμοφοβία», διαβεβαίωσε η ίδια, αναγγέλλοντας πως η αστυνομία θα τεθεί «σε κατάσταση συναγερμού» τις οκτώ ημέρες και νύκτες που γιορτάζεται η Χανουκά.

Η Κάθι Χόκουλ, όπως και ο Έρικ Άνταμς, ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται κάπου 250 χιλιόμετρα νότια από την Όλμπανι, έχουν συμμετάσχει σε διαδηλώσεις υποστήριξης στο Ισραήλ και στους Αμερικανούς Εβραίους αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς. Στη μεγαλούπολη με 8,5 εκατ. κατοίκους ζουν σχεδόν δυο εκατομμύρια Εβραίοι και εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι.

, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό