18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συνελήφθησαν και κρατούνται 26 άτομα για επεισόδια στο Διαγόρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (26/2) στη Ρόδο 26 άτομα για πρόκληση και συμμετοχή σε επεισόδια στο Διαγόρας- Παναχαϊκή για το πρωτάθλημα της Super League 2. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των αθλητικών νόμων, οπλοχρησία και διάπραξη φθορών. Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί για την εμπλοκή τους στα επεισόδια ακόμη δύο άτομα, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται.

Σε βάρος των δραστών, που είναι άτομα ηλικίας από 17 έως 47 ετών, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των αθλητικών νόμων («Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή αθλητικό υπόβαθρο» & «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός»), οπλοχρησία και διάπραξη φθορών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Οι συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν, όπως δικαιούνται από το νόμο, προθεσμία έως το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, συνεχίζεται η κράτηση τους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το απόγευμα της Κυριακής, πριν από την έναρξη και μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, ομάδες φιλάθλων μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης χώρους μέσα και έξω από το στάδιο όπου πραγματοποιήθηκε, εκσφενδονίζοντας μεταξύ τους αντικείμενα όπως πέτρες, σωλήνες, σιδερόβεργες και μάρμαρα και βόμβες μολότοφ.

Για την αντιμετώπιση και την αποκλιμάκωση των επεισοδίων επενέβη άμεσα διμοιρία αστυνομικών. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προσήχθησαν οι συλληφθέντες το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, η οποία επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Δείτε το βίντεο με τα επεισόδια από την εφημερίδα Ροδιακή

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό