16 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Συνελήφθησαν αστυνομικοί που ετοίμαζαν… ληστεία σε μίνι μάρκετ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με… χειροπέδες κατέληξαν δύο αστυνομικοί (σ.σ. ο ένας ήδη σε κατάσταση αργίας από το Σώμα), καθώς φέρονται να προετοίμαζαν ληστεία μίνι μάρκετ το πρωί της Παρασκευής (29/3) στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με ακόμη ένα άτομα, είχαν μερικώς καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κατόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο του καταστήματός.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και υπαλλήλους άλλη καταστήματος ότι προετοίμαζαν ληστεία και ειδοποιήθηκε το «100» και το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο ακινητοποίησαν τα δύο άτομα, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για αστυνομικούς, την προανάκριση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ακολούθως οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν καθώς, για την παρουσία τους στον χώρο, επικαλέστηκαν παραπλανητικά στοιχεία τα οποία έρχονταν σε αντίθεση με υπηρεσιακά δεδομένα ενώ ο τελών σε αργία αστυνομικός απέκρυψε την υπηρεσία προέλευσής του και το ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας.

Οι συλληφθέντες είναι ένας 57χρονος ανθυπαστυνόμος κι ένας 53χρονος αρχιφύλακας (σ.σ. ήταν ήδη σε κατάσταση αργίας). Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των κατηγορουμένων, παρουσία δικαστικού λειτουργού, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 μαχαίρια (σ.σ. από τα οποία το ένα τύπου σουγιά), 2 σιδερογροθιές, 230 φυσίγγια, 3 γεμιστήρες πιστολιού και κυνηγετικό μαχαίρι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, με την σε βάρος τους δικογραφία για παράβαση καθήκοντος, ψευδή κατάθεση, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Τι κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ

Ο 23χρονος υπήκοος Συρίας και ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ επί της οδού Αλκιβιάδου στον Άγιο Παντελεήμονα, ήταν αυτός που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα τρία άτομα που το πρωί της Παρασκευής (29/3) επισκέφτηκαν το κατάστημα του. Πιο αναλυτικά, περί τις 10:30 το πρωί και ενώ αυτός βρισκόταν στο πεζοδρόμιο προ του καταστήματός του, αντιλήφθηκε τρία άγνωστα προς αυτόν άτομα να κοιτάζουν επίμονα προς το μέρος του και να κατοπτεύουν τον περιβάλλοντα χώρο. Με την πάροδο λίγων λεπτών, ο ένας εξ’ αυτών τον πλησίασε, απευθύνθηκε προς αυτόν με τη φράση «Ασφάλεια, έλα μέσα», τραβώντας τον τουλάχιστον δύο φορές από το χέρι και απαιτώντας να μπουν όλοι μαζί στο κατάστημα.

Αυτό ήταν που του κίνησε υποψίες, καθώς του θύμισε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο δράσης τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι τέλεσαν σε βάρος του ληστεία στις αρχές Φεβρουαρίου, στο ίδιο κατάστημα. Ο 23χρονος Σύρος όντας απολύτως βέβαιος ότι επίκειται νέα ληστεία σε βάρος του, άρχισε να καλεί σε βοήθεια και η υπάλληλος κοντινού καταστήματος αντιλαμβανόμενη το γεγονός έτρεξε άμεσα στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα. Επί τόπου έφτασαν δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας, ενώ ενημερώθηκε και το «100» καθώς υπήρχε και τρίτο άτομο, το οποίο διέφυγε πεζό, κατόπιν προτροπής των άλλων δύο.

Οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί υποστήριξαν ότι είχαν πληροφορία από την Υπηρεσία του ανθυπαστυνόμου, πως το εν λόγω κατάστημα εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών και πιθανώς υπάρχουν πλαστά έγγραφα εντός αυτού, ενώ ο αρχιφύλακας απέκρυψε ότι βρίσκεται σε κατάσταση αργίας και οργανικά ανήκει σε διαφορετική Υπηρεσία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό