23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνδρομή σε Facebook και Instagram με μειωμένη τιμή προτείνει η Meta

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta πρότεινε να μειώσει την τιμή της συνδρομής χωρίς διαφημίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος είναι ο μοναδικός τρόπος που προσφέρεται στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων της, του Facebook και του Instagram, για να αποφύγουν την παρακολούθηση και τη δημιουργία προφίλ.

Ο δικηγόρος της Meta, Tim Lamb, αποκάλυψε τις λεπτομέρειες σε μια συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες για να συζητηθεί η προσέγγισή της όσον αφορά τη συμμόρφωσή της με τον Digital Markets Act (DMA) της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters – το οποίο αναφέρει ότι η Meta προσφέρθηκε να μειώσει σχεδόν στο μισό το κόστος της συνδρομής σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές προστασίας της ιδιωτικής ζωής, από 9,99 ευρώ ανά μήνα για κάθε λογαριασμό στο Facebook ή το Instagram, όπως ισχύει τώρα, σε 5,99 ευρώ το μήνα (και με ελαφρώς μειωμένη μηνιαία χρέωση για κάθε πρόσθετο λογαριασμό).

Ο εκπρόσωπος της Meta, Matthew Pollard, επιβεβαίωσε ότι η αναφορά είναι ακριβής. Αλλά δεν είναι σαφές αν η Meta θα ρίξει πραγματικά την τιμή ή όχι, μιας και η εταιρεία αναμένει την ανατροφοδότηση από την Ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων [DPC], την επικεφαλής ρυθμιστική αρχή προστασίας δεδομένων στην ΕΕ. Η πρόταση της Meta θα εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές, αλλά ακόμα υπάρχει ανοικτή έρευνα σχετικά με τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία για την συμμόρφωση της με το DMA, όπως και για το γεγονός ότι επιβάλει στους χρήστες είτε τη συνδρομή είτε την παρακολούθηση της δραστηριότητας τους.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό