19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συναγερμός για τον «δράκο των ασανσέρ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία για τον «δράκο των ασανσέρ», μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, έχοντας σκιαγραφήσει το προφίλ του μέσα από μαρτυρίες των κοριτσιών αλλά και από βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρώσει. 

Σύμφωνα με την καταγγελία της μιας κοπέλας, ο δράστης μιλούσε αγγλικά και λίγα «σπαστά» ελληνικά. Από την περιγραφή που έδωσαν οι δύο κοπέλες στην αστυνομία, πιθανότατα είναι αλλοδαπός, νεαρής ηλικίας και μετρίου αναστήματος (γύρω στο 1,65μ.). Φορούσε γκρι μπουφάν με κουκούλα, γκρι σακίδιο πλάτης και μάσκα.

Οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα, για τις δύο επιθέσεις που έγιναν σε διαφορετικές πολυκατοικίες αλλά μέσα σε 24 ώρες, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση του δράστη. Τα δύο κορίτσια είδαν διάφορες φωτογραφίες σεσημασμένων από την ΕΛΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο δράστης είναι «γνωστός» των αρχών. Η αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή και έχουν συγκεντρώσει οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Φόβος για τον «δράκο»

Οι κάτοικοι της περιοχής μετά κι από αυτά τα δύο περιστατικά είναι πραγματικά τρομοκρατημένοι. Όπως φαίνεται, παραμονεύει στο εσωτερικό των πολυκατοικιών κι όταν δει τα θύματά του να μπαίνουν στο ασανσέρ τους επιτίθεται. «Φοβάμαι να το στείλω το παιδί μου ακόμη και στο φούρνο», είπε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα του Action 24.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Το 13χρονο κορίτσι, που βίωσε τον εφιάλτη, μιλά στο MEGA και σοκάρει. «Πήγα στο ασανσέρ και τότε ένας άνδρας ήρθε στο ασανσέρ και με ρωτάει. Είπε κάποιο όνομα κι αν ξέρω το σπίτι του, εγώ είπα όχι. Κι όταν πήγα να ανοίξω την πόρτα, αυτός μου κράτησε το χέρι και με τράβηξε πίσω και πάτησε όλα τα νούμερα και συνέχισε να με ακουμπάει στο σώμα. Εγώ άρχισα να τσιρίζω κι αυτός έβαλε το χέρι του στο στόμα μου για να μην μπορώ», είπε η 13χρονη.

Δύο μέρες μετά, ένα ακόμα ανήλικο κορίτσι έπεσε θύμα του «δράκου των ασανσέρ». Με χρήση σωματικής βίας, ο δράστης ανάγκασε το κορίτσι να παραμείνει στο ασανσέρ, την θώπευσε στο στήθος και στη συνέχεια αποχώρησε. 

«Μαμά, πήγαν να με βιάσουν στο ασανσέρ»

«Καθώς γυρνούσε το παιδί, ακούω φωνή στην πολυκατοικία. Ακούω ένα ουρλιαχτό, ένα “α”. Μετά στη συνέχεια, άρχισε το παιδί να ουρλιάζει. Λέω στον άντρα μου, το παιδί. Έρχεται το παιδί με φοβία και μου χτυπάει την πόρτα δυνατά και μου λέει: “μαμά δεν άκουσες; Πήγαν να με βιάσουν στο ασανσέρ”, είπε η μητέρα της 14χρονης.

«Η μαμά μού είπε ότι το κορίτσι όταν πήγε περίπτερο και γύρισε, πήγε στο ασανσέρ κι εκεί πήγε ο άλλος να την πιάσει. Η μητέρα της κοπέλας ήρθε χτύπησε το κουδούνι, λέει συγγνώμη για την ενόχληση παιδιά. Ταραγμένη πάρα πολύ ήταν», είπε γειτόνισσα της οικογένειας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό