16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συναγερμός για Θράκη στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη μετά την αποχώρηση των «11»

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεδριάζει σήμερα στις 5.30 μ.μ. η Κοινοβουλευτική Ομάδα  του ΣΥΡΙΖΑ , η πρώτη μετά τη διάσπαση του κόμματος. Εκ των πραγμάτων, η συνεδρίαση στην μεγάλη αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής θα έχει τους συμβολισμούς της, καθώς πλέον θα «λείπουν» 11 βουλευτές με την αξιωματική αντιπολίτευση να μέτρα 36 βουλευτές. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να δώσει το πολιτικό στίγμα της επόμενης μέρας, επιδιώκοντας να αφήσει πίσω του τις πρόσφατες εσωκομματικές “φουρτούνες” αλλά και να δώσει τον τόνο ενόψει των επόμενων κοινοβουλευτικών μαχών. Άλλωστε, επίκειται τριπλή κοινοβουλευτική σύγκρουση για κόκκινα δάνεια, φορολογικό και προϋπολογισμό.

Εχθές πάντως, ήταν άλλη μια “γεμάτη” ημέρα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με την ΟΕΝΓΕ και στη συνέχεια έδωσε το παρών στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, ενω νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο και διευθυντή του εθνικού Αστεροσκοπείου Μανώλη Πλειώνη . Η μέρα “έκλεισε” με στιγμές χαλάρωσης μετά ποτού και φαγητού αλλά και χαλαρής κουβέντας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε γνωστό μαγαζί του μαγαζί του Παγκρατίου.

Στη χθεσινή Πολιτικη Γραμματεία, η οποία είχε περισσότερο χαρακτήρα brain storming καθώς δεν ελήφθη κάποια κρίσιμη απόφαση, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως πρόθεση του είναι η διεξαγωγή του συνεδρίου με βάση τα προβλεπόμενα, δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου. Παράλληλα, δόθηκε μήνυμα άμεσης οργανωτικής ανασυγκρότησης. Τα κεντρικά στελέχη του κόμματος αναμένεται να βρεθούν σε κάθε νομό της χώρας εντός Δεκεμβρίου προκειμένου να “αναθερμανθούν” οι οργανώσεις και να καταγραφούν επί της ουσίας οι πραγματικές πολιτικές και οργανωτικές απώλειες της διάσπασης. Δώρα Αυγέρη και Πάνος Ρήγας θα μεταβούν στη Θράκη, που αποτελεί αν μη τι άλλο μια ανοιχτή “πληγή” για το κόμμα, καθώς αποχώρησαν τόσο ο Βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσείν όσο και ο Βουλευτής Ροδόπης Φερχάτ Οζγκιούρ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ο αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για πανελλαδικές απώλειες της τάξεως των 3.000 μελών, εκτιμώντας ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαρροές. Να σημειωθεί ότι πρόσωπα από το περιβάλλον των “11” σχολιάζουν με καυστικό τρόπο τις αναφορές του αναπληρωτή Γραμματέα, λέγοντας ότι περισσότερο μοιάζει με επιθυμία της ηγεσίας παρά ως πραγματικότητα. Ωστόσο, ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να αναλωθούν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων γύρω από αριθμούς. Βέβαια, οι αποχωρήσεις κατά πληροφορίες συνεχίζονται τόσο σε επίπεδο Οργανώσεων Μελών όσο και Νομαρχιακών Επιτροπών. Ειδικότερα, για τις Νομαρχιακές Επιτροπές, η Κουμουνδούρου στοχεύει σε άμεσες αναπληρώσεις των αποχωρησάντων προκειμένου να ζεσταθούν άμεσα οι “μηχανές” του κόμματος με φρέσκα πρόσωπα, καθώς υπάρχει μπροστά και η μάχη των ευρωεκλογών. Παράλληλα, αναμένεται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα δύο καμπάνιες από τον ΣΥΡΙΖΑ, για την ακρίβεια και για τη στέγαση.

Αν και η χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ κύλησε σχετικά ομαλά χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, δεν έλειψαν οι γκρίνιες και οι επιμέρους διαφωνίες. Τζάκρη, Σκορίνης και Ζαχαριάδης, για διαφορετικούς βέβαια λόγους ο καθένας, φαίνεται πως έριξαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο αναβολής του συνεδρίου για μετά τις Ευρωεκλογές. Οι τελικές αποφάσεις για το ζήτημα του συνεδρίου αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα σε νέα συνεδρίαση, καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου θα συγκληθεί εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή. Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας φαίνεται πως εμμένει στη θέση για άμεση διεξαγωγή του συνεδρίου. Σημειωτέον, ο Στέφανος Κασσελακης αποχώρησε από τη συνεδρίαση πριν την ολοκλήρωση της λόγω ανηλειμμένων υποχρεώσεων, γεγονός το οποίο προκάλεσε κατά πληροφορίες τη δυσφορία του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επέλεξε να μην τοποθετηθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό