17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συνέχεια στο θρίλερ Τζόκοβιτς: Δεν έχει συλληφθεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρκετές ώρες έχουν περάσει από την απόφαση του δικαστηρίου Άντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος o Νόβακ Τζόκοβιτς και να του επιστραφούν το διαβατήριο και άλλα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Ωστόσο ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις ή εκπρόσωποί του δεν έχει ακόμη μιλήσει στα μέσα και οι πληροφορίες για το εάν τελικά θα παραμείνει στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open είναι συγκεχυμένες. 

Αυστραλιανά και βρετανικά μέσα μετέδωσαν καταγγελίες από το περιβάλλον της οικογένειάς του ότι ο Τζόκοβιτς, που παρακολούθησε τη δίκη από δικηγορικό γραφείο στη Μελβούρνη, συνελήφθη και θα απελαθεί. Ο αδερφός του φέρεται να δήλωσε σε σερβικά μέσα ότι «προφανώς θέλουν να τον συλλάβουν».  Ωστόσο οι αρχές της Αυστραλίας διέψευσαν τα περί σύλληψης.   

Λίγο πριν από τις 12:00 ώρα Ελλάδος ένα μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια έφυγε από το δικηγορικό γραφείο της Μελβούρνης συνοδεία αστυνομικών. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί εάν μέσα σε αυτό ήταν ο Τζόκοβιτς, όπως μεταδίδει το BBC.  

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή του στο Australian Open και η γενικότερη παρουσία του στη χώρα θα αποφασιστεί από τον υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ. Αυτός έχει την δύναμη να χρησιμοποιήσει τον νόμο 133C(3) και να αποφασίσει την οριστική ακύρωση της βίζας του Σέρβου αθλητή και την άμεση απέλασή του. Αυτό μπορεί να το κάνει αν κρίνει πως η είσοδος στην χώρα ενός ατόμου μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία ή την ασφάλεια της κοινότητας. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

Να σημειωθεί ότι ο Χοκ έχει περιθώριο να λάβει απόφαση για ακύρωση της βίζας έως και τις 12:30 ώρα Ελλάδος. 

naftemporiki.gr 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό