24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Χαρίτση – Ηλιόπουλου με εκπροσώπους εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Ειδήσεις Ελλάδα

Με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας συναντήθηκαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Νάσος Ηλιόπουλος στην Βουλή.

Στην διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκαν οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της ιδιοκτησίας των Λιπασμάτων του Λ. Λαυρεντιάδη για την μη τήρηση της νομιμότητας και την υλοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων. Στην περίπτωση των Λιπασμάτων, φαίνεται ο Λ. Λαυρεντιάδης να θεσπίζει τους κανόνες και το κράτος να ακολουθεί.

Η βίαιη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων συνδυάζεται με την ζημιά εκατομμυρίων στα ασφαλιστικά ταμεία και την συνολικότερη απαξίωση κάθε έννοιας δημοσίου συμφέροντος.

“Θα είμαστε δίπλα σας, θα δώσουμε φωνή στα δικά σας αιτήματα”, τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος δεσμεύτηκε η Νέα Αριστερά να αναδείξει τα θέματα των εργαζομένων μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και την συνολικότερη δράση της Νέας Αριστεράς.

Ερώτηση για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Νωρίτερα, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση στη Θεσσαλία και τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες, κατέθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Το παρόν της Θεσσαλίας απαιτεί άμεση αποκατάσταση για τους πληγέντες. Το μέλλον της Θεσσαλίας απαιτεί ολιστικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Θα είμαστε η φωνή τους. Την περασμένη Τρίτη 2 Ιανουαρίου επισκέφτηκα την περιοχή της Θεσσαλίας και ενημερώθηκα από τους πλημμυροπαθείς για την τραγική κατάσταση που βιώνουν. Όπως δεσμεύτηκα απέναντί τους, σήμερα κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό», τόνισε σε δηλώσεις του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό