18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν τον Απρίλιο, η αναφορά Τσούνη και οι ημερομηνίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις ΗΠΑ θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, όπως αποκάλυψε σήμερα ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Ειδικότερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ έδωσε το «παρών» σήμερα Τετάρτη (13/3) στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, όπου και αναφέρθηκε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ενώ αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, όπως τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επίσης, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ουκρανίας, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Τζορτζ Τσούνη 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι ακυρώθηκε.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως υπάρχει συζήτηση για τις ημερομηνίες του ταξιδιού, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση. 

«Ο πρόεδρος της Αμερικής αγαπάει τους Έλληνες και την Ελλάδα πάρα πολύ»

Ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι είναι περήφανος για τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας, και ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, όταν είχε έρθει στα Χανιά και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ότι η συνεργασία και η φιλία των δύο χωρών ποτέ δεν ήταν τόσο καλή όσο σήμερα. Ο κ. Τσούνης εξήρε μάλιστα το ρόλο που διαδραματίζει η Αλεξανδρούπολη στους κόλπους του ΝΑΤΟ και ότι αυτός ο ρόλος θα ενισχυθεί και στο μέλλον.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «αυτή η σχέση θα μεγαλώσει, θα ενισχυθεί και θα εμβαθύνει και θα δυναμώσει. Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν στα Χανιά στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ότι στα 30 χρόνια της διπλωματικής του καριέρας δεν είχε δει ποτέ του τη σχέση, τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδος τόσο καλή όσο είναι σήμερα και στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Οβάλ Γραφείο για να συναντηθεί με αυτόν που νομίζω ότι αποκαλείτε πρόεδρος Μπαϊντενόπουλος.

Αν πας σε ένα μέρος στην Ελλάδα μπορεί να είναι Μπαϊνίδης και σε άλλο μέρος της Ελλάδας μπορεί να είναι Μπαϊντενόπουλος. Ο πρόεδρος της Αμερικής αγαπάει τους Έλληνες και την Ελλάδα πάρα πολύ και στεκόμαστε δίπλα σας πάντοτε» συμπλήρωσε ο Τζορτζ Τσούνης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό