18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο – Τα θέματα που βρίσκονται στο «τραπέζι» των συνομιλιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι θα ζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς συναντάται αυτή τη ώρα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα θέματα που βρίσκονται στο «τραπέζι» είναι η κατάσταση στην οικονομία και την ενέργεια αλλά και τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ αναμένεται να ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο.

Ο πρωθυπουργός χθες, στη συζήτηση στην οποία συμμετείχε με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, έδωσε το στίγμα των όσων θα συζητηθούν αλλά και με ποιες θέσεις προσέρχεται η χώρα μας στη συνάντηση αυτή.

Στη σημερινή συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο ο κ. Μητσοτάκης εκτός από τα θέματα της οικονομίας θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στο μεταναστευτικό με τη Γερμανία να μην έχει την ίδια στάση που επικρατούσε επί Μέρκελ καθώς υπάρχει άνοδος της ακροδεξιάς γεγονός που ανησυχεί τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει αύξηση των πόρων για τις χώρες πρώτης γραμμής όπως είναι η δική μας καθώς επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος των ροών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό