20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη με την ελίτ των φαρμακοβιομηχάνων – «Προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην καινοτομία και πώς μπορεί να στηριχθεί στην Ελλάδα

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μας δίνεται μια ευκαιρία να συζητήσουμε σημαντικά ζητήματα τόσο σε επίπεδο εθνικών πολιτικών όσο και σε επίπεδο δυνητικών παρεμβάσεων σε ευρωπαϊκό περιβάλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Ζούμε σε ένα αρκετά περίπλοκο περιβάλλον. Κάποιες φορές αισθανόμαστε ότι πρέπει να τετραγωνίσουμε τον κύκλο στην προσπάθεια παροχής στους πολίτες μας σε καινοτόμα φάρμακα αλλά και σε γενόσημα στην καλύτερη δυνατή τιμή, διασφαλίζοντας ότι προστατεύουμε τους πολίτες μας από διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα ενώ προσπαθούμε να στηρίζουμε την καινοτομία και τις εταιρείες για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην καινοτομία και πώς μπορεί να στηριχθεί στην Ελλάδα και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη έμφαση.

Τόνισε ακόμα ότι: «Τα θέματα για την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ευρωεκλογών. Για τη δική μας κυβέρνηση, αλλά και για την Ευρώπη, αυτό πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας ενόψει του επόμενου ευρωπαϊκού κύκλου».

Και κατέληξε: «Χάνουμε ανταγωνιστικότητα και η Ευρώπη δεν καταφέρνει να προσελκύσει επενδύσεις κορυφαίας κορυφαίου επιπέδου. Σε όλους τους σημαντικούς δείκτες είμαστε πίσω σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας. Σαφώς και θα πιέσουμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ιδίως την Επιτροπή, να επικεντρωθεί στα ζητήματα αυτά. Υπάρχουν δύο εκθέσεις οι οποίες θα συζητηθούν σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα και τη λειτουργία της ενιαίας αγοράς, που κατά την άποψή μου είναι εξαιρετικά σημαντικές, διότι δεν λειτουργούν σωστά. Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και σε ό, τι αφορά εμένα προσωπικά, εκπροσωπώντας τη χώρα μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αυτά είναι ζητήματα που θα βρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας μας για την επόμενη περίοδο».

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό