17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συνάντηση εργασίας ΑΔΜΗΕ-ΔΣΜΚ για την ηλεκτρική διασύνδεση 
Great Sea Interconnector

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα ορόσημα για τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους στο πλαίσιο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ Great Sea Interconnector, εξειδίκευσαν σε τεχνική συνάντηση που είχαν οι διοικήσεις του ΑΔΜΗΕ και του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς της Κύπρου (ΔΣΜΚ).

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας Ανάπτυξης Συστήματος και Στρατηγικής κ. Ιωάννης Μάργαρης και ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας, Υποδομών και Αγοράς κ. Δημήτρης Μίχος είχαν συνάντηση στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ στην Αθήνα με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΔΣΜΚ κ. Σταύρο Σταυρινό, με τον οποίο συζήτησαν τον σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβανομένων και τεχνικών θεμάτων. 

Επιβεβαιώθηκε επίσης  η στενή συνεργασία μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και του ΔΣΜΚ για την ομαλή και ταχεία κατασκευή της κρίσιμης ενεργειακής υποδομής, στη βάση του ΜoU που υπεγράφη τον Οκτώβριο του 2023, με αντικείμενο την παροχή τεχνικών υπηρεσιών από τον ΑΔΜΗΕ προς τον ΔΣΜΚ. Τέλος, κατά τη συνάντηση εκφράστηκε η κοινή επιδίωξη για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε διάφορα άλλα επίπεδα, με γνώμονα την υλοποίηση του έργου το συντομότερο δυνατόν

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό