19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Βρούτση – Σούπερ Λίγκας για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλη Μαρινάκη και την αναπληρώτρια πρόεδρο, Κάτια Κοξένογλου, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Το προεδρείο της Λίγκας έθεσε τα ζητήματα της ουσιαστικής εφαρμογής της Ολιστικής Μελέτης, όπως για παράδειγμα τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος και τις αρμοδιότητες Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, της Επαγγελματικής Διαιτησίας και των οικονομικών σχέσεων της Λίγκας με την Ομοσπονδία, εστιάζοντας στη μείωση του ποσοστού (5%) που καταβάλλεται στην ΕΠΟ για συμβόλαια παικτών και προπονητών.

Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι να συμβάλλει έμπρακτα στα αναγκαία βήματα αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου και θα τον επιτελέσει στο ακέραιο, αμβλύνοντας τις υφιστάμενες διαφορές.

Επίσης, ζήτησε από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, αναλυτική πρόταση για την πρακτική εφαρμογή της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι (επικείμενες) εφαρμογές των μέτρων αντιμετώπισης της οπαδικής βίας σχετικά με τον νέο τρόπο λειτουργίας των Λεσχών Φιλάθλων, καθώς και οι αναγκαίες συνέργειες όλων των ποδοσφαιρικών φορέων με την Πολιτεία για την πρόληψη του φαινομένου, μέσω εκπαιδευτικών κοινωνικών δράσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό