17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συμμορίες «κανιβάλων» με αρχηγό τον στυγερό «Barbecue» σφίγγουν τον κλοιό και παρασύρουν την Αϊτή στο χάος

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αϊτή, μια χώρα της Καραϊβικής, έχει βυθιστεί στο χάος λόγω του πολέμου των συμμοριών.

Επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο Πορτ-ο-Πρενς. Βαριά οπλισμένες συμμορίες επιτέθηκαν στο Εθνικό Παλάτι και πυρπόλησαν μέρος του Υπουργείου Εσωτερικών με βόμβες μολότοφ.

Ο Jimmy Cherizier, γνωστός ως “Barbecue”, είναι ο ηγέτης της διαβόητης συμμορίας “G9 and” και θεωρείται ο πιο ισχυρός άνδρας στην Αϊτή, αναφέρει η New York Post. Λέγεται επίσης ότι ο Cherizier απέκτησε το παρατσούκλι “Barbecue” λόγω της αρρωστημένης προτίμησής του να καίει ανθρώπους ζωντανούς.

Μάλιστα, εν μέσω της ανόδου του στην ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης, εμφανίστηκε ένα βίντεο που έδειχνε ένα μέλος μιας συμμορίας “κανίβαλων” να τρώει ανθρώπινα μέλη ενός καμένου πτώματος.

Τον τελευταίο καιρό Πορτ-ο-Πρενς έχει μετατραπεί σε ένα κέντρο συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και βαριά οπλισμένες συμμορίες, που επιτίθενται σε στρατηγικές τοποθεσίες, ανάμεσά τους το προεδρικό μέγαρο, αστυνομικά τμήματα και φυλακές.

Η κλιμάκωση της κρίσης καταγράφεται απόντος του πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί, που οι συμμορίες απαιτούν να παραιτηθεί, όπως και μερίδα του πληθυσμού. Οι Αρχές κήρυξαν πριν από μια εβδομάδα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον δυτικό νομό της χώρας, που συμπεριλαμβάνει την πρωτεύουσα, κι ανακοίνωσαν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, που όμως δύσκολα θα μπορούσαν να εφαρμόσουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό