19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση την Παρασκευή 12/04

Ειδήσεις Ελλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (ΣΕΛΚΕ) στη συνεδρίασή του στις 10/4/2024 αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην Πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιεί η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ) και όπως αποφασίστηκε αυτή στην Πανελλαδική Σύσκεψη Ενώσεων, αντιπροσώπων και άλλων συναδέλφων το Σάββατο 30/3/2024 για την Παρασκευή 12/04/2024. Το ΔΣ του ΣΕΛΚΕ θα πραγματοποιήσει  παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας επιδίδοντας υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου και καλεί τους συναδέλφους σε αποχή από κάθε λογιστική και φοροτεχνική εργασία – υπηρεσία την ημέρα αυτή.

Η πολιτεία εκλαμβάνει την ανταπόκριση μας σε όλες τις υποχρεώσεις που μας έχουν ανατεθεί μέχρι τώρα, σαν δείγμα αδυναμίας. Γι αυτό και τα επαναλαμβανόμενα υποτιμητικά σχόλια από κυβερνητικούς παράγοντες για τους λογιστές.

Οφείλουμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δε χωράει καμία επανάπαυση ή απογοήτευση. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν έχει δοθεί.

Διεκδικούμε:

1. myDATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.

2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας

3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης Α.1020/2024.

4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.

5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό