18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ως διαμαρτυρία για το πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Πύλου.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν νωρίτερα μεταναστευτικές συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν εργατικά σωματεία. Από τα μεγάφωνα οι διοργανωτές αναφέρονται «στο δικαίωμα στο άσυλο και την αποτυχία της μεταναστευτικής πολιτικής», αλλά και «στους εγκληματίες διακινητές που εκμεταλλεύονται μετανάστες και πρόσφυγες», εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους προς τα θύματα.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο κέντρο της Αθήνας, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας των συγκεντρώσεων. Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να κάνουν πορεία προς την Βουλή.

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό άφησαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των φορέων στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με θύματα μετανάστες.

Με αυτή την κίνησή τους τιμούν την μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

«Έγκλημα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί. Απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί», ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα.

Στο συλλαλητήριο απαγγέλθηκε το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ για τους πρόσφυγες ««Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν…»

Συγκίνηση προκάλεσε το τραγούδι «του Κόσμου οι Λαοί» των Κοινών Θνητών που ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο μεταξύ, συνεχώς καταφτάνουν συγγενείς επιβαινόντων στο Λιμάνι της Καλαμάτας ψάχνοντας εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο αλιευτικό πλοίο που ναυάγησε στα ανοιχτά της Πύλου. Τις τελευταίες ώρες αυξάνεται ο αριθμός των συγγενών και μαζί και η αγωνία για την τύχη των οικείων τους. Άλλοι συνοδεύονται από φίλους τους και άλλοι μόνοι τους, ακολουθώντας όμως την ίδια διαδικασία. Στέκονται στα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί, συνομιλούν με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίοι σημειώνουν τα στοιχεία τους αφήνοντας κάποιους να περάσουν μήπως και αναγνωρίσουν το άτομο που αναζητούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό